A zárójelben lévő számok az update kódok
Hozzávalók: 1 ek dijoni mustár, 3 ek balzsam ecet, 2 gr fokhagyma, 150 ml olíva olaj, 1 ek olasz fűszerkeverék, 200 gr sonka, 600 gr pulykasült, 1 db jégsaláta, 2 db paradicsom, 1 db óriás fehérbab (szerintem 1, de elhagyható), 3 sz újhagyma, 200 gr zsírszegény sajt, 100 gr olíva bogyó
Készítsük el a dresszinget. Egy keverő edénybe tegyük a mustárt, balzsam ecetet, reszelt fokhagymát, olasz fűszerkeveréket és az olíva olajat. Keverjük alaposan össze, majd tegyük félre.
Egy nagy salátás tálba tépkedjük bele a jégsalátát, tegyük bele a felkockázott sonkát, paradicsomot, sajtot, az olíva bogyót, a felszeletelt újhagymát és a lecsepegtetett fehérbab konzervet. Adjuk még hozzá az ujjnyi csíkokra vágott pulykasültet. Csorgassuk meg a dresszinggel, majd keverjük óvatosan össze. |
4 kis vékony cukkíni, 2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, 2 ek tejföl, fél citrom leve, 1 csokor metélőhagyma (vagy petrezselyem), só, bors, édesítő. Megtisztított cukkíni és hagymakarikákat kevés olívaolajon megpároljuk. Citromlével meglocsoljuk, kihűtjük. Joghurtot kikeverjük a tejföllel, fokhagymával, sóval, borssal, édesítővel, apróra vágott metélőhagymával. Zöldségeket összekeverjük a mártással, s 30-40 percig hűtőszekrényben érleljük |
Fél sült csirkemellet csíkokra vágsz, egy fej zöld salátát paradicsomot felaprítasz, egy szelet kenyeret kockázol, majd pirítva hozzáadod a csirkemellet összekevered és leöntöd olívaolajból, citromléből és borsból készített öntettel. Megszórhatod reszelt Pannóniával |
15 dkg vegyes saláta, 15 dkg camembert, 10 dkg trappista sajt, 30 dkg friss eper, 3 szelet pirított teljes kiőrlésű kenyér. Öntet: 1 evőkanál citromlé, 1 teáskanál édesítő, 2 evőkanál olívaolaj, csipet só, bors a megtisztított nyersanyagokat darabolom és tálba teszem, kivéve az epret és a camembert. az öntet hozzávalóit jól kikeverem, a salátát meglocsolom vele. A kenyeret a tányér közepére teszem, rá a camembert sajtszeletet, körberakom salátával és megszórom eperdarabokkal. |
Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg gomba, 10 dkg póréhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 paradicsom, 1 fej saláta, 10 dkg uborka, só, bors, 1 citrom leve, 2 tojássárgája, 1 evőkanál mustár, 2 dl olaj, 1 dl tejföl, 1 fej lilahagyma, 1 csokor kapor
A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát cikkekre, a többit kockára vágjuk. Keverőtálban a tojássárgákat és a mustárt habverővel elkezdjük habosra keverni. Vékony sugárban hozzácsurgatjuk az olajat. Az így kapott majonézalapba belekeverjük a tejfölt, a citrom levét és a darabolt zöldségeket. Ízesítjük sóval és őrölt borssal. Önálló ételként pirítóssal |
6 burgonya, 1 fej saláta, 2 zeller, 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 csokor petrezselyem, 3 ek olívaolaj, 1 ek ecet, 2 dl joghurt. Burgonyát héjában megfőzzük, salátát csíkokra vágjuk, zellert lereszeljük, vöröshagymát felaprítjuk, sárgarépát reszeljük. A burgonyát hámozzuk, kockázzuk, meglocsoljuk olajjal, ecettel, sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a többi zöldséget és a joghurtot. Összekeverjük, petrezselyemmel tálaljuk |
egy 2 dl-es natúr joghurtba tettem egy csipet tengeri sót, és 1 kávéskanál majonézt, mivel 2es az új könyv szerint, és ezt kevertem össze a kukoricával, és a borsóval. így tuti kevesebb a kalória benne, mint az eredetiben, és 2es.
|
Vágj vékony csíkokra 10 dkg csirkemellet. Teáskanál olajon süsd meg. Szórd meg sóval és borssal. Hagyd kihűlni. Vájd ki egy narancs húsát. Nyomd ki a héjában maradt levet, és keverd el fél pohár joghurttal, sóval és borssal. Vágj csíkokra 35 dkg kínai kelt, tedd bele a narancshúst és keverd el az öntettel. Közvetlenül a tálalás előtt add hozzá a csirke csíkokat.
|
Salátadarabkák, egy kis káposzta csíkokra vágva, paradicsom, paprika, ubi szeletek, lilahagyma.
Öntet: fél doboz natúr joghurt/kefir, bele apróra vágott foghagyma, petrezselyem, kapor. Ehhez a salihoz lehet enni pirítóst, sült csirkemellet, sült/főtt halat, főtt tojást, sajtot, sovány felvágottakat, attól függően, hogy mikor esszük. |
hozzávalók: 30 dkg parizer, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkíni, 1+1/2 doboz 12%-os tejföl, 4 főtt tojás, mustár, só, őrölt bors, 2 paradicsom, őrölt bazsalikom, olívaolaj.
A cukkínit a hagymával megdinsztelni, majd 2 dl vízzel felönteni, sózni, puhára főzni. Mikor elkészült leszűrni, lehűteni.
A parizert gyufaszál vastagságúra vágni. A 3 főtt tojást karikázni, a 4-et bele kell rakni a tejfölbe. A tejfölbe kell még mustár, bors, só. A cukkínis-hagymára, az összevágott paradicsomra, a parizerre kell az összekutyult tejfölt önteni. Végül meg kell hinteni bazsalikommal |
Parizert, fetasajtot felkockázni, összekeverte.
Hozzá a szósz: 1 kanál olíva olaj, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, majoránna
|
10 dkg sajt, 30 deka konzerv gomba, fél csomó petr.zöld,1ek borecet,2 ek.joghurt,2 ek. Gomba konzerv lé, só, bors. A gombát szeletekre, a sajtot kis kockára vágom, megszórom petr. zölddel és jól összekeverem. A többiből öntetet készítek, sóval, borssal ízesítem, majd összekeverem. Kész |
4 személyre: 1 tojás, 2 pár virsli, 15 dkg Pannónia, 1 fej fokhagyma, 2 kis csemege uborka, 1 csokor snidling, 2 paradicsom, 2 ek borecet 3 ek olaj
A tojást megfőzzük, meghámozzuk, a virslit megfőzzük karikára vágjuk. A sajtot vékony csíkokra vágjuk. A zöldségeket felaprítjuk a paradicsomot cikkekre vágjuk
A virslit, sajtot hagymát ubit salátás tálban összekeverjük A borecetet és az olajat sóval borssal és snidlinggel jól kikeverjük a salira öntjük. A tojást gerezdekre vágjuk és a tetejére teszzük |
Maradék grillcsirke cafatok (ami a csont körül maradt), sajt (kétféle) kicsit nagyobb kockákra vágva, alma szintúgy, erre rálöttyintettem tejfölt, majd megszórtam sok borssal, oreganóval és délben belöktem a mikroba, de csak egy picit, hogy langyos legyen és a sajt épp megolvadjon..
|
Kockára vágj- vöröshagymát, uborkát, paprikát, paradicsomot. Erre tegyél- sót, borsot, pici olívaolajat, és ecetet, majd light sajtot a tetejére. Nagyon finom. |
4 személyre: 20 dkg uborka, 20 dkg zöldpaprika, 15 dkg fokhagymás sajt, 1 tk. salátaolaj, 1 csokor snidling,, só
A sajtot, uborkát kockákra, paprikát kicsumázva vékony csíkokra vágjuk. Ráöntjük a salátaolajat, az apróra vágott snidlinget, sózzuk és fél órára hűtőbe tesszük. |
5 tojás, 1 fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma vagy snidling, 1 savanykás alma, 1 csokor retek, 2 dl kefir, 1 ek olívaolaj, 1 púpozott tk mustár, 1 késhegynyi curry és fehér bors, só. Tojásokat megfőzzük, hagymákat összevágjuk, sózzuk, s állni hagyjuk. Retket csíkokra szeljük, tojást kockára, salátát apróra vágjuk. Mártás: Kefirt, mustárt, borsot, curryt, sót összekeverjük. Almát héjastól kockára vágva a mártásba keverjük. Az összes nyersanyagot beleforgatjuk, s 1-2 órára hűtőbe érleljük |
Hozzávalók: 1 doboz tonhal konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka, 2 paradicsom, 3 retek, 2 főtt tojás, pár csepp citromlé.
A salátát vágd össze, az uborkát, retket, paradicsomot, főtt tojást karikázd fel, ízesítsd sóval, citromlével, és keverd bele a konzervet olajjal együtt.
Tipp: Változatként készítheted majonézzel keverve, akkor a halkonzerv olaját nem adod a salátához.
Szénhidrát: 10 gramm (ebből paradicsom: 8 gramm). |
1 pohár tejfel( zsírszegény, 1 pohár kefir, 1 ek olíva, 1ek balzsamecet, só, bors, fokhagyma, lehet por is, és a legfontosabb a kapor!
Ezt összekutyulni, állni, uborkát hosszúkásra gyalulni, besózni, állni, aztán beletenni a kulimászba. nagyon finom görög sali. |
2 csésze natúr joghurt, 1 db uborka, zúzott fokhagyma, olívaolaj, só, bors
pár csepp citromlé
Az uborkát durvára reszeljük, a joghurttal összekeverjük a fokhagymát hozzáadjuk a citromlevet ebbe belekeverve az uborkát sót borsot.
Nyers zöldséggel vagy húsokkal hallal tálalhatjuk |
Veszel egy nagy méretű gézt, amit gyógyszertárban lehet kapni, vagy egy tiszta ruhazsebkendőt. Azzal kibélelsz egy tálat, és belebuggyantod a natúr joghurtot. Majd a négy sarkánál összefogva gondosan felkötözöd a csap fölé. Így szuperül kicsöpög belőle a nedvesség, és marad egy sűrű krém. Ebbe kevered bele a reszelt ubit, amit előtte besóztál, és kis állás után jól kinyomkodtad a levét. Én szoktam belezúzni egy kis fetát is, és így még krémesebb, és nem kell már sózni. Nagyon fini, és ez hasonlít legjobban az igazi görög tzatzikire.
|
|