|
|
Levesek |
75 dkg brokkoli, 1 tejföl, 1 dl. tejszín
A brokkolit sós vízben megfőzzük, tejföllel behabarjuk, kicsit kihűl, turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, még egyszer forraljuk. Kenyérkockák helyett tojásrántotta-kockákkal tálaljuk.
Ha tejfölös-lisztes a habarás, akkor 2-es. |
Olíva olajat teszek lábasba, teszek bele zöldhagymakarikákat, paprikaszeleteket, sózom, borsozom, fokhagymát nyomok hozzá, cukkíni karikákat, és paradicsomgerezdeket. Teszek hozzá petrezselyem zöldet, bazsalikomot, és leveskockát. Fedő alatt párolom. Majd 1 csésze tejszint öntök rá, vízzel és borral felengedem, beforralom. |
3 ek olívaolaj, 1 ek keményítő, 8 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 2 dl tejföl, 4 dkg sajt, őrölt fehér bors. Olajat keményítővel összekeverjük, majd belekeverjük a péppé zúzott hagymát, vízzel simára keverjük, feltesszük a tűzre. Fűszerekkel ízesítjük, majd a tejföllel összeforraljuk. Magas vérnyomásra is kitűnő. |
Kis fej kelkáposzta, hagyma, fokhagyma, tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, virsli. Hagymát kevés olívaolajon meg kell pirítani, rá a csíkokra vágott kelkáposztát. Felönteni vízzel, fűszerezni. Virsli karikát is megpirítjuk egy kicsit. Ha megfőtt, tejföllel behabarni, ha gondolod, tehetsz bele kis keményítőt is. Végén virslit is beleteszed. |
Végy egy fél fej káposztát, és szeld le. Tedd fel hideg vízbe főni, és fűszerezd- tengeri só, sómentes vegeta... mikor már puha a káposzta habard be egy nagy adag tejfel light-al. A végén szeletelhetsz bele virslit vagy párizsit.
Pocze.Lilla |
Feltettem vízbe főni a karalábé kockákat, a sárgarépaszeleteket, és a hagymakarikákat, fűszereztem- só, bors, és pici vegeta- sómentes, és mikor minden megfőtt akkor tejfellel 2 dl- behabartam. Majd az egészet összeturmixoltam. Abszolút egyes, és finom lett.
|
Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 1 közepes fej hagyma kockákra vágva, 1 csg újhagyma karikákra vágva, 1 gerezd összetört fokhagyma, 1/2 zeller, 1 nagy fej karfiol, feldarabolva, 1 kk. só, kis bors, fűszerek ízlés szerint (pl. kakukkfű, bazsalikom, majoránna), esetleg 1 leveskocka
Nagy lábosban az olívaolajba beletesszük a hagymákat. Kicsit pároljuk. Beletesszük az összes többi hozzávalót, nem kell túl sok víz, csak éppen, hogy ellepje. Addig főzzük, míg a karfiol megpuhul. Mikor kihűlt, összeturmixoljuk. Megint felmelegítjük, esetleg utólag egy kis őrölt szerecsendióval ízesíthetjük.
|
Vízbe tegyünk fel főni meggyet, vagy update 1es gyümölcsöt, ízesítsük citromlével, fahéjjal, édesítőszerrel- vanília rudat feldarabolok, és egy műanyag edénybe állni hagyom az édesítővel- fincsi az íze. Tehetek bele vaníliás édesítőt is. Két joghurttal behabarom, mikor már megfőtt a gyümölcs. Behűtve nagyon finom. |
Hozzávalók (4 adagra): 15 dkg gomba, 10 dkg füstölt sajt 10 dkg gépsonka, 6 dl csirkehúsleves (ha cukor és liszt nélküli akkor 1és (leveskockából is jó), 1 dl tejszín, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyem zöldje, ízlés szerint őrölt fehérbors, szerecsendió és só.
A sonkát vágd metéltre. A gombát tisztítás után szeleteld fel, a megmosott petrezselyem zöldet aprítsd fel, a hagymát vágd finomra. A forró olajban a hagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a gombát, és hintsd meg a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében párold puhára, majd süsd zsírjára. Engedd fel a húslevessel, keverd bele a sonkát, és öntsd hozzá a tejszínt. Jól forrald össze, végül tedd hozzá a petrezselyem zöldet. Jól keverd össze, és a tányérokba osztott reszelt sajtra tálald. |
Sonkát felkockázzuk, gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, hagymát finomra vágjuk. Forró olajban a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük. Megpároljuk, bele a sonkát, kicsit összerottyantjuk. Vízzel/húslevessel felengedjük.
Két lehetőség van: tejszínt keverek bele, összeforralom vagy tk. liszttel habarom. |
Vízbe feltettem szilvát főni, édesítőt tettem bele, fahéjat, citromlét. Mikor a szilva megfőtt 4 dl tejszín light-ot elkevertem 1 ek keményítővel, és kimertem hozzá a forró léből, majd a leveshez kevertem az egészet. Finom, de még meleg. Hűtőben hűtöm ki. |
Hozzávalók: 1 fej karfiol 1-2 pár virsli 1 tejföl pici fokhagyma vegeta.
Elkészítés :a karfolt felteszem vegetás vízbe főni, a virslit megsütöm sütőbe, ha megfőtt a karfiol(amit persze rózsáira szedtem főzés előtt)kiveszek belőle tetszés szerint valamennyi ép karfiol rózsát, majd a többit főzöm még 1 kicsit. A túlfőzött karfiolt beleteszem turmix gépbe teszek hozzá 1 pohár tejfölt pici zúzott fokhagymát pici piros paprikát majd össze turmixolom a maradék főző vízbe öntöm az összeturmixolt karfiol trutyit majd belerakom a kiszedet ép karfiol rózsákat, felkarikázom a sült virslit és összeforralom az egészet. Melegen tálaljuk, nagyon finom és nagyon laktató! |
Zöldbabot, sárgarépát, petrezselyem levelet és gyökeret feldarabolunk, és sós vízben megfőzzük. A végén hozzáadunk kevés zabkorpát és fél pohár 12% tejfölt.
Azonnal tálaljuk, különben kásává szívja fel magát a korpa. |
|
|
|
|