|
|
Húsos főételek |
Maradék sült csirkemellet vékonyra szelek, egy savanykás almát citromlével meglocsolok, kevés zsírszegény túrót tördelek rá, petrezselyemmel megszórom, spenótlevélkékkel gazdagítom, egyszerű, de nagyszerű! Szerintem a minimális túró miatt 1-es kódú. |
Hagymát sütsz olívában, majd beleteszed a felcsíkozott csirkemellet. Teszel hozzá fokhagymát és kevés vizet. Fedő alatt főzd, ha már kezd puhulni, tegyél bele almakockákat és főzd tovább. Ha kész, önts bele fél pohár tejfölt. Összerottyan és kész. |
Hozzávalók: 2 db csirkecomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Előkészítése: a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom. A megsózott, megborsozott csirkecomb darabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom. |
Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2 ek olíva, 3 g fokhagyma, 1 ek frissen reszelt gyömbér, 0,5 dl húsleves, 1 csapott ek édesítő, 1 ek szójaszósz, kevés chilliszósz izés szerint friss vagy szárított bazsalikom.
Elkészítés: A húst vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk és lereszeljük. Wokban felforrósítjuk az olajat beletesszük a gyömbért és a zúzott fokhagymát majd hozzá adjuk a csirkét és 2-3 perc alatt állandó keverés mellett megpirítjuk, majd ráöntjük a levest a szója szóst és a chiliszószt. Forrás után gyenge tűzön puhára főzzük. A bazsalikomot a végét tesszük rá.
|
A csirkét teflonserpenyőben megpirítjuk. A kiolvadó zsiradékon megpároljuk a felkarikázott hagymát majd a kockára vágott padlizsánt is. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és felöntjük 1dl vízzel. Sóval, borssal, szegfűborssal ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk. Friss rozmaring és petrezselyemlevelekkel meghintjük. |
Hozzávalók: csirkemell filé, só, 3 tojás, mustár, őrölt bors, zabkorpa, tejföl, reszelt pizza mozzarella sajt, sütőzacskó.
A csirkét besóztam, majd a zabkorpába forgattam, utána a tojás a mustár a tejföl és az őrölt bors keverékébe. Legvégül a reszelt sajtba. Beledugdostam a sütőzacskóba őket és megsütöttem.
Jó étvágyat hozzá! Bármilyen saláta jó hozzá! |
A brokkolit daraboljuk, megpároljuk gőzben, hűtjük. A halat(bármilyen halfilé) kivajazott(olívával helyettesítve) tepsibe rakjuk. Sózzuk és a brokkolit elosztjuk a tetején. Őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd 1-1 szelet sonkával és sajttal beborítjuk. Előmelegített sütőben kb.180 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt elolvad. Karfiollal csináltam úgy is isteni. |
Brokkolit meg karfiolt főztem, amit kicsi rózsákra szedtem. Főtt marhahúst(husilevesből maradt) nagyon apróra vágtam, és a zöldségre raktam, majd megöntöztem tejföllel amibe raktam egy tojást meg egy kis delikátot. Az egészet 10 percre a mikróba összesütöttem.
|
Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelem, mikor üveges beleteszem a csíkokra vágott pulykamellet. 10 percig együtt párolom, majd beledobom a kockára vágott májat, fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikát teszek bele, majd még 10 percig párolom, majd az apróra vágott gomba és a zöldborsót teszem bele. végül a kockára vágott paradicsom és paprika. Majd ezeket fedő alatt 20-25 percig párolom. Barnarizzsel, zöldkörettel tálalom. |
4 fél csirkemell (csontos), csirke-fűszerkeverék, 2 lime (zöldcitrom), 1-2 chilipaprika, 4 ek. szezámolaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 cukkíni, tengeri só, 4-5 szál kakukkfű.
A chilit és a fokhagymát a kakukkfűvel együtt apróra vágjuk, összekeverjük az olajjal, a fűszerpaprikával és a lime levével. A csirkemelleket megsózzuk, bekenjük a fűszerolajjal. Sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük őket, közben hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkínit. |
Hozzávalók: csirkemell, kevés Delma light, tengeri só, 1 ek teljes kiőrlésű liszt, 1 dl tejföl, fél citrom leve
A csirkemellet kis darabokra vágod, majd kevés vajon, kevés vízzel és sóval puhára párolod (sütöd). A tejfölt és a lisztet elkevered, majd ráöntöd a húsra, mikor az már majdnem kész. Ezután öntöd rá a citromlevet, az egészet jól elkevered, és még 5 percig forralod.
Köretnek jó: tészta, rizs, krumplipüré. Ha az utóbbi kettővel eszed, akkor max 2-es kaja. |
Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 80 dkg tengeri halfilé, 4 tojás, 2 dl tejszín, 2 paradicsom, kis vaj, 10 dkg reszelt sajt. Előkészítés: A cukkíniket megmossuk, végeit levágjuk, húsát hosszában 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk. Két kisebb tűzálló tálat kivajazunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
Elkészítés: A cukkíniket forrásban lévő, sós vízben 2 perc alatt előfőzzük, lecsepegtetjük. A tengeri halfiléket megsózzuk, a vastagabb darabokat lapjában félbevágjuk. Minden egyes cukkíni csíkra egy-egy halszeletet fektetünk, szorosan felgöngyöljük, és a kis roládokat egymás mellé a tálba állítgatjuk. A tojásokat felverjük, a tejszínnel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a vágott kaprot. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kockákra vágjuk. A sajttal együtt beleforgatjuk a tejszínes mártásba, és a roládokra öntjük. Villával kicsit elegyengetjük, és a sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. |
A hagymát megpirítod, beleteszed a csirkemell darabokat, és cukkínit, majd a fűszereket- só, bors, 3 gerezd fokhagyma, oreganó, mustár, és még paradicsom és paprika, aztán fő össze kell készre párolni. |
Hozzávalók: 2 db közepes csirkemell, 6-8 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma vagy annak megfelelő póré zöldjével együtt, 2 kk. só, 3-4 kk. currypor, 2-3 kk. őrölt bors, 1 kk. pirospaprika, bébi kukorica ízlés szerint
Az újhagymát vagy póréhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk, majd a fokhagyma gerezdeket is megpucoljuk és durvára vágjuk. (szétlapítani nem kell!) Thaiföldön még meg sem pucolják, csak a kés fokával nyomnak rajta egyet. A csirkemellet kifilézzük (a csontját levesnek felhasználhatjuk) és vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben egy kis olajra (3-4 ek) rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, átforgatjuk - pirítani nem szabad - majd beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, végül rászórjuk a curryt is. Két fakanál segítségével (így sokkal könnyebb) összekeverjük majd kb. ötszöri átforgatás után kész az étel. Az ínyencek bébikukoricát is tehetnek bele. |
A csirkemell szeleteket kevés olajon gyorsan átpirítom, majd takarékra véve kis tejjel felöntve sütögetem. Közben szórok rá pici sót, borsot, majd megkenem mustárral a húsokat. Amikor megfordítom, a másik oldalával is ugyanez. Amikor kész van, egy tűzálló tálba teszek cukkíni karikákat kb. egy centiseket, főtt tojás karikákat, uborkát és paprikát apróra vágva, a húsokat feldarabolva kis kockákra , majd cukkíni karikákká befedem az egészet. Tetejére tejföl, tojás, mustár, bors, só keveréket öntök. Ja majdnem elfelejtettem, hogy bele is csurgattam egy keveset ebből.
Lehet egy kis sajtot is rá tenni, de csak később, mert kb. fél órát sült mire kész lett. |
A csirkemell szeleteket /pulyka fokhagymás tejbe áztatjuk ha nincs időnk rá fokhagymakrémmel bekenjük. Tepsibe tesszük majd reszelt sajttal felvert tojással leöntjük. Rétegezzük. Az a lényeg hogy tojásos réteg legyen a tetején. Addig sütjük kb. 160 fokon amíg a tojás aranybarna nem lesz |
Alsó csirkecombokat besózzuk borsozzuk, fokhagymás joghurtba belemártogatjuk majd megforgatjuk kukorica pehelybe. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a combokat egymás mellé fektetjük, egyenletesen megfröcskölni őket olíva olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 35 percig aranybarnára sütni.
|
Csirkemellet beletekert bacon szalonnába, azt lefektette tepsibe, úgy sütötte kb. 1 órát, majd megszórta sajttal és még kb. húsz percet sütötte.
|
Csirkemellet sózd borsozd. utána teflonban süsd meg egy kicsit.
jénaiba rakd egymásmellé , kend meg egy kis ketchuppal, szórj rá oregánót, aztán szeld rá a paradicsomot, és a mozzarellát. tedd előmelegített sütőbe 35 perc alatt 200 fokon süsd meg. a fóliát vedd le róla és még 5 percig süsd.
igaz hogy lesz egy kis szaftja de finom és minden nélkül is ehető.
|
Pici olívára fektetem a csirkemelleket, rá hagyma sor, egy sor brokkoli, pulykasonka, ezt ismétlem két rétegben, a tetejére 2 kanál joghurtot 1 kanál sajttal elkeverek, ráöntöm, és tepsibe vele, ISTENI, így "magában" vagy egy paradicsom salátával
|
A tepsit beolajoztam(olíva), csirkemellet sóztam, borsoztam, vöröshagyma karikákat raktam rá, majd paradicsom és paprika karikát is, a tetejére tejfölt raktam amibe tettem egy kis mustárt és fokhagymát (préselve) is. Alufóliával sütöttem, a végén a fóliát levettem, megszórtam reszelt sajttal és egy kicsit még sütöttem. Szerintem nagyon fincsi, én csak magában ettem, minden nélkül. |
Olajat forrósítok a Wokban, apróra vágott hagymát teszek bele, majd a csirkecsíkokat, ezt jól összedinsztelem, közben rázogatom, vagy kevergetem. Paprika és paradicsom kockákat teszek bele, tovább keverem. Só, bors, fokhagyma kerül még bele. Majd ananász és-vagy sárgabarackkockát teszek bele, és az ananászkonzerv levét. Tovább készre párolom. Barbecue fűszert is tehetsz bele. Lehet kapni pl. Tesco light cukormentes ananászkonzervet is. Finom pipiből és pulykából is. |
1 kg pulykamell, 10 dkg gépsonka, 2 db paprika, ecetes gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, reszelt torma- 1 teáskanál. 1 pohár sovány tejfel apróra vágott hagymát megdinsztelem, majd bele a husi, a paprikacsíkok, a gomba, majd a paradicsom - 20 percig párolom, fűszerekkel együtt- só, bors, fokhagyma, és ecetes torma. Legvégén a tejfellel behabarom. és kiforralom |
Levesnek megfőzzük a fácánt sok fokhagymával mint a húslevest, utána fokhagymával megtűzdeljük. Bevagdossuk jó sűrűn, és fokhagymát teszünk bele. Olívával megkenjük, alufóliába tekerjük és sütőben jól megsütjük
|
1 adaghoz 10 dkg sovány husi (én csirkemellet daráltam), 1 ek sovány túró, fokhagyma, só, bors. Összekevered, félujjnyi vastag pogácsákat olívaolajon megsütöd.
|
A szelet húst zabkorpával elkevert szezámmagba, majd tojásba forgatjuk, majd olívaolajban sütjük.
|
Tojásba, zabkorpába forgatjuk a húst, és olíván kb. 1-2 dl-ben kisütjük. Lehet karfiol, sajt, gomba, hal is.
|
1 csirkemell, 3 fej fokhagyma, kevés olaj, kevés paprika, só, bors
Forró olajon megpirítod a csirkét, amikor már szép pirosak feldarabolod, sózod, borsozod, nagyon kevés paprikával megszóród. Hámozatlan fokhagyma gerezdeket nagyon gyenge tűzre tesszük kevés olajjal megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkét és puhára főzzük. Héjába főtt burgonyával update 2-es, de ha zöld salátát eszel hozzá könnyű esti vacsi |
Csirkemelleket beolajozzuk, majoránnával, fokhagymával, kis lilahagymával, sóval ízesítjük. Alufóliába csavarjuk. Egy éjszakán át hűtőben állni hagyjuk. Így fóliástól tesszük másnap a sütőbe, kb. 30 percre, majd kibontjuk, úgy pirítjuk. Fincsi! |
A tonhalat a fagyasztóból este kiveszem, áteszem a hűtőbe, így félig felolvad reggelre. akkor bevagdosom, de nem darabolom fel, bedörzsölöm "sült hal fűszerkeverékkel", és citromlével, olívaolajjal meglocsolom, állni hagyom 1-2 órát. sütés előtt fokhagyma krémmel megkenem, alufóliába csavarom, tepsibe teszem, be a sütőbe. nem néztem, mennyi idő alatt, de elég gyorsan megpárolódott, kicsomagolom, meglocsolom tejföllel, pirítom egy kicsit. |
Alufóliába teszek: füstölt tarját, rá savanyu káposztát, káposztára nyers hús(én most tarját tettem mert az volt itthon) rá egy kis kolbi de ki is lehet hagyni, rá hagymakarika és be a sütőbe. ha kész megeheted.(fólia nélkül)
|
Csirkemell /lehet pulyka de lehet disznóhús is/ olíva olaj kb. 1 dl. lehetőleg friss rozmaring, kapor és petrezselyem.
A hús szeletekre vágom egy picit kiverem és tengeri sóval megsózóm.
Amíg a szaft készül félre teszem. Az olíva olajba teszek egy maroknyi aprított rozmaringot, kaprot és petrezselymet /ha nincs friss jó a szárított is kb. 2-2 kk./ és ha elkezd forrni az olaj leveszem a tűzről. Ezzel a lével kenem meg a húsok mindkét oldalát, ha marad a léből még ráöntöm az egészet. Persze tűzálló tálba teszem és letakarom alufóliával úgy sütöm. A végén leszedem és a tetejét egy
picit megpirítom.
|
4 szelet pulykamellet beszóztam. Kicsit hagytam állni, addig megolvasztottam a Linco margarinból 2 ek.-al, tettem bele rozmaringot, kaprot és petrezselymet ezzel kentem be a hús mindkét oldalát, tűzálló tálba tettem és megsütöttem. Salátával tálaltam igazán nagyon finom. Isteni finom.
|
Pici olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a csirkemell kockákat rádobjuk és egy picit átpirítjuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a husit, hozzádobunk egy húsleveskockát és egy picit átrotyogtatjuk, majd takarék lángon, fedő alatt puhára pároljuk(kb.45 perc). Ha elfőtte a vizet, pótoljuk. Friss csiperkegombát(jó a konzerv is) cikkekre vágunk, hozzáadjuk a husihoz és borsozzuk. Kb. 5-10 percig főzzük. Végül 1 pohár joghurtot vagy light tejfölt öntünk rá és ezzel felforraljuk. Apróra vágott petrezselyem zöldet dobunk bele és már kész is. |
60 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 4 dkg Delma light, 2 dl sovány tejföl, só, bors, paprika, kakukkfű, bazsalikom
A lebőrözött, jól kivert csirkemellet rostjaira merőlegesen bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és kikent tűzálló tál aljára fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal, addig pároljuk a gombát, amíg a levét el nem főtte. A tűzről levéve a tejföllel és a többi fűszerrel simára keverjük, és a húsra öntjük. Sütőben, kb.30 percig sütjük. |
A szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogva forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csíkokra felvágva félreteszem. (A gomba áztató levét nem öntöm ki, azzal főzöm majd a rizst.) Jöhet a többi hozzávaló előkészítése. A csirkemell-filéket kettévágom, majd a négy húsdarabot megsózom és megborsozom. A friss gombát megtisztítom, aztán ugyanolyan vékonyra szeletelem, mint a szárítottat. A kétféle gombát összekeverem, és teszek hozzá finomra zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, kevés sót meg viszonylag jelentős mennyiségű borsot. A megpucolt lilahagymákat félujjnyi vékonyan felkarikázom, a diót száraz serpenyőben kevergetve illatosra pirítom, majd végül az újhagymák fehér szárát apróra vágom. A csirkék csomagolásához letépek 12 darab 30x30 centis alufólia lapot, aztán 4-et közülük félreteszek. A többit párosával egymásra fektetem, és elkenek rajtuk 1-1 teáskanálnyi olíva olajat úgy, hogy a széleken maradjon pár centis olajozatlan perem. Az olajozott részeken igazságosan elosztom a lilahagyma-karikákat, majd ezekre ráhelyezek egy-egy csirkedarabot. A húsokat megpakolom a gombakeverék negyedével, és mindegyik adagot megöntözöm 1-1 evőkanálnyi fehérborral
Ezek után a gombás csirkéket levegősen betakarom 1-1 félretett alufólia lappal, és olyan tasakokat készítek belőlük, amelyekből nem szökhet ki a gőz. Ehhez az alsó, dupla alufólia lapok széleit visszahajtom a felső lapra, majd a visszahajtott peremeket még néhányszor áthajtogatom, hogy jó szorosan tartsanak. (A csirke-tasakok 2-3 órával korábban is elkészíthetők, hűtőben tartva semmi bajuk nem lesz.)
beállítom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn x-es fokozat). Amíg eléri a kívánt hőfokot, egy nagy sütőlemezen vagy tepsin egymás mellé teszem a csirkés tasakokat, aztán a már forró sütőbe küldöm őket 20 percre |
Hozzávalók: 50 dkg darált hús (pulyka húsból és 1), 2 tojás (1), 1 fej hagyma (1), 8 dkg sonka (1), 20 dkg reszelt sajt (zsírszegény és 1).
A darált húsból a tojással és az apróra vágott hagymával készíts fasírt-masszát, ízesítsd. Egy nagyobb darab alufóliát kenj be olajjal, terítsd rá a húsmasszát 2 cm-es rétegben, terítsd be a sonkával, szórd meg reszelt sajttal. Göngyöld fel, mint egy roládot, terítsd rá az alufóliát és süsd meg a sütőben. Amikor kész, fólia nélkül pirítsd meg a tetejét.
Tipp: Töltheted a sajt mellett gombával, brokkolival, más zöldséggel is, vagy kolbásszal, tojással.
Szénhidrát: Az egész receptben 16 gramm. |
1 csirkemell, 10 dkg olajbogyó, 10 dkg feta, 1 gerezd fokhagyma, olaj, oreganó (friss), só, bors
A csirkét, sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, forró olajon kisütjük mindkét oldalát. Hozzáadjuk a felszeletelt olajbogyót a levével együtt. Felaprított friss oreganó levelekkel fűszerezzük a fedő alatt összemelegítjük. Végül a húsdarabokra 1-1 szelet feta sajtot fektetünk és fedő alatt ráolvasszuk Párolt zöldséggel, vagy barna rizzsel tálaljuk szerintem update 2-es kóddal megy |
Hozzávalók: 40 dkg tonhalfilé, 5 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve, 3 paradicsom, 1 pohár csemegekukorica, 1 csokor koriander, só, őrölt bors, rózsabors
A tonhalfilét vágjuk másfél centiméteres szeletekre, tegyük egy tálkába. Pár evőkanál olívaolajjal locsoljuk meg, rózsaborsot morzsoljunk rá és citromlével csepegtessük meg. Tegyük hűtőbe pár órára. Egy másik tálkába vágjuk kockára a kimagozott paradicsomot, tegyük bele a morzsolt kukoricát, az összetépett korianderlevelet, három evőkanál olívaolajat, sóval, őrölt borssal és citromlével ízesítsük. Óvatosan keverjük össze.
A bepácolt tonhalszeleteket elkészíthetjük kerti grillsütőn. Kevés olajjal kenjük be a sütő rácsát, helyezzük rá a halszeleteket, és mindkét oldalát pár percig süssük. Vigyázzunk, a tonhalat ne süssük át teljesen, mert száraz lesz!
Serpenyőben is elkészíthető: kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd pár percig erős lángon mindkét oldalát süssük meg. |
Hozzávalók: 6o dkg pulykamell, diónyi friss gyömbér, 2 ek olíva, 2 g fokhagyma, 3 ek kukorica keményítő 2 ek szójaszósz /a nem édes fajta/ 4 szál zellerlevél, só, fehérbors
Pulykahús vékony szeletekre vág, meglocsolni az olajjal 1 ek. szójaszósszal, és meghinteni a keményítővel. A többi olajat Wokban /ha normál teflonos edény az is jó én Wokban csinálom/ felmelegítem rá a gyömbér és a zúzott foghagyma, ráteszem a húst és megpirítom /közben állandóan keverem/ Tálaláskor meghintem zellerlevéllel és zöldség salátát adok hozzá /uborka, paradicsom, újhagyma stb./
|
Én úgy készítem, hogy kevés olívát teszek egy serpenyőbe, megfonnyasztok rajta hagymakockákat, ráteszem a csirkecsíkokat, és állandó kevergetés mellett jól megpirítom. Közben megfűszerezem: bazsalikomot, oregánót, fokhagymát tengeri sót teszek rá. Ha jól megpirult, tálakba szedem, és tejfölös öntettel tálalom(tejfölbe fokhagymát, sót keverek). Mi görög salátával esszük. |
A megmosott, szárazra törölt pulykamell/25dkg/ filét 2 centis kockákra vágjuk, és picit megsózzuk, megborsozzuk. Utána egy közepes méretű, de mély teflonserpenyőt kikenünk olajba mártott kenőecsettel, kevergetve átsütjük benne a húskockákat, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, evőkanálnyi olajat. Ezen takaréklángon üvegesre pároljuk a vöröshagymát ha úgy látnánk, hogy szükséges, akkor kanalazhatunk hozzá kevés ásványvizet aztán hozzákeverjük a fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát, lehúzzuk a tűzről |
Megfőztem egy fél bögre hajdinát. Serpenyőben összesütöttem kockára vágott húsit és egy üveg gombát, egy gerezd fokhagymán és egy fej hagymán . Amikor megpuhult a husi, raktam rá egy két kanál tejfölt és még egy kicsit összerottyantottam...Utána belekevertem hajdinát is., fűszereket bazsalikomot, szerecsendiót és vegetát raktam rá. meg sót. Próbáljátok ki
|
Befűszereztem a halat, paradicsom, hagyma citrom belekarikázva. Nagyon klassz lett. Még a páromnak is ízlett
|
Tengeri halat cirommal meglocsolunk és állni hagyjuk. Kínai fűszerkeverékkel megszórjuk és megpároljuk sütőben. Én sütőzacskóra esküszöm.
Zöldbabot és brokkolit párolunk mehet az is a sütőzacskóban. Amikor kész a halat apróra vágjuk és hozzákeverjük a zöldségekhez |
A pörkölt darálthusiból egyes, teszünk bele light tejfelt, és a palacsintát zabkorpából csináljuk. Le lehet rakni sajttal a tetején hőálló tálba, vagy kirántani, de csak tojás és zabkorpa keverékében- így már azért kettes lesz szerintem, mivel olajba sül. Még nem próbáltam, csak egy ötlet.
|
Pulyamell, gombakonzerv, vöröshagyma, sajt.
A pulyka szeleteket, megfűszerezem sóval, fokhagymagranulátummal, és egymásra helyezem egy kicsit állni. Addig a hagymát felkockázom, felteszem párolódni, majd ha majdnem kész rá teszem a felszeletelt gombát. Ha már jól összedinsztelődtek akkor, A hús szinte szárazon, nagyon kevés olajon megkapatom mind két oldalát. Kivajazott tepsibe teszem. Ráhalmozom a gombás-hagymát majd a tetejére sajt szeleteket teszek. (Ha 1-es sajtot választasz akkor az egész kaja 1-es)
Beteszed a sütőbe és megsütöd, ha olvad a sajt és szép piroskás a teteje készl. Nagyon finom. Én rizzsel szoktam tálalni. (de akkor már 2-es) |
Hozzávalók:50 dkg darált hús, 1 fej hagyma, 3 csapott e.k. őrölt kömény, petrezselyem , olívaolaj, só, bors. Vágjuk apróra a hagymát, fonnyasszuk meg egy kevés olívaolajban. Keverjük össze a darált húst, a hagymát, az apróra vágott petrezselymet, a köményt. Sózzuk, borsozzuk és egy órát hagyjuk érni a hűtőben. Formázzunk belőle kis golyókat vagy lapocskákat és grillen süssük meg. Salátával kínáljuk.
|
1nagy csirkemell, gyöngyhagyma, paradicsom konzerv, gyömbér. Hagymán megpirítod a csirkét, ráöntöd a gyöngyhagymát egy kis lével, összefőzöd, só, bors aztán paradicsomszósz (kis konzerv) majd gyömbér(mokkáskanál).nagyon fini, lehet rizzsel enni, de úgy már 2-es.
|
Főzz meg sós vízben 5 dkg rizst. Szűrd le. Öblíts le 5 kínaikel-levelet, és tedd lobogó vízbe 1 percre. Csepegtesd le róla a vizet. Pucolj meg egy gerezd fokhagymát, aprítsd fel, és futtasd meg teáskanál olajon Vágj vékony csíkokra 10 dkg csirkemell filét, karikázz fel 2 póréhagymát és 5 dkg gombát. Sózd, borsozd, és süsd össze a fokhagymával. Keverj bele egy felkockázott piros húsú paprikát, majd add hozzá a rizst. A masszával tölts meg kelleveleket. Chiliszósszal kínáld
|
30 dkg gomba, kockára vágva, 2 db csirkemell, kockára vágva, görög fűszerrel megforgatva. Wokban összesütöttem, csináltam hozzá tükörtojást. Még a férjemnek is nagyon ízlett, bár Ő kenyérrel ette. Nagyon laktató kaja volt és abszolút 1-es |
4 tojást keményre főzni, félbevágni, tűzálló tálba tenni. Ráönteni a 3dl tejszínből, 15 dkg reszelt Anikó sajtból és aprított lazacból álló masszát. Sütőbe tenni, amíg a sajt elolvad (kb. 10 perc). |
Olajat forrósítok a Wokban, bele a hagymakockák, és a pipicsikok, jól megpárolom, majd paprikát és paradicsomot teszek bele, jó sokat, és tökkockákat, vagy patisszont, vagy padlizsánt vagy cukkínit kockázva. Só, bors, oreganó, fokhagyma, és bazsalikom mehet még rá, puhára párolom felöntöm light tejszínnel, és 2-3 tojással a végén összehúzatom. |
Én tarjából szoktam, de csirkemellből egyessé varázsolható. Tehát husit be kell sózni, vékonyan bekenni mustárral, s úgy kell kisütni. Legjobb, ha előző nap be tudod pácolni, jobban összeérnek az ízek. Én párolt almával szoktam enni, kevés margarinon puhára párolom az almát. Ha savanykás almából csinálod, akkor 1-es.
|
Pulykamellet kis csíkokra vágok, kicsi olajban megpirítom, én közben szoktam fokhagymás sóval megszórni. Ha már jól megpirult, ráöntök kb. 1 dl főzőtejszínt, 1 ek. mustárral ízesítem. Ennyi. Lehet még utólag sózni, más fűszer nem kell bele, a mustártól jó pikáns íze lesz.
|
A padlizsánt szeletekre vágod, besózód, állni hagyod 10 percet. Közben a darált húsit (marha, csirke, pulyka sertés mind1 melyik), kockára vágott hagymán, pici olíván megpirítod, sózód, borsozod, majoránnán, oreganó vagy amit szeretnél, teszel rá, majd megpárolod a husit. A padlizsánt egy teflonba pici olíván mindkét oldalát félig átsütöd, majd egy jénaiba rétegezed a husival, a tetejére padlizsán,(mehet közé paradicsom karika is). Az egészet leöntöd kb. 1 dl tejfölben és tejben elkevert tojással sütőben pirosra sütöd. Lehet rá tenni sajtot is.
|
Hozzávalók: 2 db pulykamell filé (1), 6 szelet gépsonka (1), 6 szelet Óvári sajt (ha zsírszegény, akkor 1), 25 dkg csiperkegomba (1), 5 evőkanál olaj (olíva és akkor 1), só, őrölt bors.
A pulykamelleket fűszerezd sóval, borssal, majd pirítsd meg olajon. A húsokat fektesd tűzálló tálba, és tedd rá az olajban puhára párolt gombát. A pulykát borítsd be a sonka- és a sajtszeletekkel, és addig süsd, amíg a sajt ráolvad, és megpirul.
Szénhidrát: Az egész receptben 9,5 gramm.
|
A vöröshagymát apróra vágom, majd serpenyőben kévés olívaolajjal megpirítom. Hozzádobom a csirkemell filé csíkokat, sózom, tengeri sóval, borsozom tehetek rá fokhagymát is. Párolom, míg levet ereszt. Aztán beledobok gombaszeleteket, paprikacsíkokat, ecetes uborkakarikákat, és teszek hozzá egy keveset az ubi levéből is, majd mustárt kanalazok rá egy keveset. A legvégén tejfel lightot teszek bele, és beforralom. Ez nagyon fini, próbáljátok ki. Ja, és update 1es benne minden |
Padlizsánt meghámozzuk, kockákra vágjuk, sózzuk, fél órát áll, míg a leve lecsöpög. Csirkét csíkokra vágjuk, besózzuk, olíván enyhén átsütjük. Csirkét kivesszük, átsütjük a padlizsánt is egy kicsit. Tűzálló tálba lerakjuk a csirkét, padlizsánt, rá zöldpaprika, paradicsom, hagyma. Fűszerezzük, fólia alatt sütjük kb. 45 percig. Majd a fedőt levéve a levét elpárologtatjuk.
A fűszerek helyett eredetileg leveskockát kell használni, ha valaki akar, de akkor nem 1-es kód. |
Hozzávalók: 1 csirkemell (60-70 dkg) 1-2 padlizsán 1 fej hagyma 4 paradicsom kevés olaj só bors oreganó bazsalikom
A kicsontozott csirkemellet és a meghámozott padlizsánt felkockázom. A padlizsánt kissé besózva állni hagyom. Olajon hagymát pirítok, a csirkemellet kicsit átforgatom rajta, majd megsózom. Lefedve párolom 15-20 percig. Hozzáteszem a padlizsánt és a negyedekre vágott hámozott paradicsomot, 1 ágacska friss oregánót és néhány levél friss bazsalikomot, szükség esetén kevés sót és borsot. Lefedve párolom, amíg minden megpuhul. |
A sóval borssal bedörzsölt halfilét külön-külön akkora sütőpapírra tesszük amennyi a becsomagoláshoz elég. A tejfölben kikeverjük a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A mártást a halra öntjük és ráfektetünk 2-2 szál petrezselymet és lazán becsomagoljuk, hogy a keletkező gőznek is legyen helye. 180C-os sütőben 20-30percig sütjük. |
Hagymát pirítok, ami apró kocka kevés olajon, majd beleteszem a májakat, és borsozom vegetázom pirospaprikázom, fokhagymát nyomok bele, és majoránnát még. Mikor már puha a máj, akkor sózom, és végül tejfellel behabarom. Ez így egybe van, de lehet azt is csinálni, hogy nem habarjuk be, hanem mártás készül hozzá. (ld. Tejfelmártás)
|
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, kb. 80 dkg darált hús, 1 tojás, 2 e.k. zabkorpa, 1 doboz kukorica, 4-5 szem paradicsom, 25 dkg mozzarella, só bors, kakukkfű.
A vöröshagymát apróra vágjuk, összekeverjük a darált hússal, majd tojás, korpa, só, bors, kakukkfű. Pizzaformába nyomkodjuk, rátesszük a kukoricát, majd a pari szeleteket, végén a mozzarellát. Előmelegített sütőben sütjük.
|
5 fej hagymát elkarikázol, meg 10 db fokhagymát durvára vágsz, beleteszed a lábosba és ráfekteted a pulyka szárnyat (más zsírtalan husiból is jó) és egy kis vízzel felöntöd, fedő alatt fő. Amikor megpuhul raksz bele gombát, kicsit összefő és a végén egy pohár tejföl, azzal egy kicsit összeroggyan és kész.
|
A párolt hagymához pirospaprikát szórunk, hozzáforgatjuk a savanyú káposztát/25dkg/, és miután a héjas almát centis szeletekre vágtuk, azt is hozzákeverjük. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt köménnyel, öntünk hozzá ásványvizet, és közepes erejű tűzön, lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Végül beleforgatjuk a félretett, megsütött pulykakockákat, és a húsfalatokat átmelegítjük |
70 dkg pulyka darált hús, só, bors, 1 gerezd fokhagyma összenyomva kávéskanál olívaolaj késhegynyi szódabikarbóna.
Összedolgozni a fentieket, majd zabkorpában megforgatni, és kevés olíva olajban kisütni. A szódabikarbónától nem lesz annyira tömör. Most csináltam, finom lett.
|
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg sav. káposzta, 2 dl kefir, 4 dkg sovány reszelt sajt, 6 dkg ecetes torma, 1 mk. étolaj
A tormát összekeverjük a káposztával, pihentetjük addig, amíg a húst felszeleteljük, kiverjük és egy kikent tűzálló tál aljára tesszük. Ráterítjük a káposztát és 30 percig sütjük. Ezután meglocsoljuk a kefirrel, rászórjuk a reszelt sajtot és pirosra sütjük. |
Olívaolajba dinsztelek hagymát, majd hozzáadok apróra vágott gombát, petrezselyem zöldjét, kis vízben összerottyan. Ha kihűl teszek tört főtt tojást. Ez a massza. Ezt rárakom pulykasonka szeletekre, majd felgöngyölöm. Tepsibe rakom, kis víz alá, majd leöntöm tejföllel és sütöm. |
Eredetileg pontyból készül, de bármilyen halból lehet.
A halfiléket besózzuk, kis pirospaprikával megszórjuk, egy tűzálló tálban v. tepsiben lerakjuk. Soronként lerakunk: hal, hagyma, paradicsom, paprika, tejföl. Közepesen meleg sütőben puhára pároljuk, 30-40 perc.
2-es kód, ha a tejfölt liszttel kevered, és krumpli szeleteket is teszel közé. |
4o dkg rákhús /Corában, Tescoban, Auchanban lehet fagyasztva kapni/, 3 ek olíva olaj, 3 ek szójaszósz, 3 ek száraz bor, 1 ek édesítő, 2 szál újhagyma, petrezselyem, gyömbér
A hagymát felkarikázom, petrezselymet aprítom. Wokban kevés olajon átsütöm a rákhús /csak picit kell mert egyébként főtt/ a felesleges olajat leöntöm. Hozzáadom a többi hozzávalót átrottyantom és vágott petrezselyemmel megszórva tálalom.
|
A cukkínit karikákra vágom és egy tűzálló tálba lerakok belőle egy sort, apró kockákra vágott füstölt pulykapárizsit rakok rá meglocsolom 1-es tejföllel ,ugyan úgy mint a rakott krumplit. A végén a tojással elkevert tejföllel meglocsolom és szórok rá 1-es sajtot. Sütőben sütöm ,nekem nagyon ízlik
|
60 dkg csirkemell, 60 dkg gomba, 12 dkg Óvári sajt, 1 ek. Olaj, só, bors, petrezselyem zöldje, pici vöröshagyma, 1 tojás, kevés mustár
A csirkemellet kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát pici olajon megsütjük. A gombát a vöröshagymával olajon megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. A nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, mustárral, sóval. Az elősütött húst kikent tűzálló tálba tesszük, rátesszük a gombát, erre öntjük a sajtos masszát, majd sütőben rózsaszínűre sütjük. |
Brokkolit, karfiolt megfőzöd, természetesen külön, hogy puha legyen, de ne essen szét! Kihűtöd. Darált húst, kb. 70 dkg, olajon megsütöd! Megfőzöl rizst (én 2 zacskó, zacskóst szoktam)! Egy tűzálló tál aljára öntesz egy nagyon kevés olívaolajat, az aljára teszed vegyesen a brokkolit és a karfiolt, arra ráegyengeted a darált húst, majd fűszerezed tárkonnyal, kakukkfűvel, bazsalikommal (vagy amit szeretsz),ezektől pikáns, erre vágj fel póréhagymát, hogy beterítse, majd tedd rá a rizst! Erre önts 4 dl tejfölből és 1 tojásból készült keveréket, majd reszelj rá Eidami sajtot, és süsd meg 180 fokon, hogy megpiruljon a teteje! Isteni finom!
|
A karfiolt szétszedtem rózsáira lobogó forró vízbe dobtam, amibe reform ételízesítőt tettem.(kb. 15 percig hagytam benne)
Aztán a darált pulykamellet az előtte forrósított olajon pirított hagyma kockákra tettem. Tettem bele bazsalikomot, kakukkfüvet, majoránnát, őrölt borsot, sót, darált pirospaprikát, rozmaringot, és mint a pörköltet megfőztem. Utána a karfiol felét a kiolajozott üvegedénybe raktam rá pakoltam a darált húst majd a karfiol másik felét, végül 2 kefirbe 15 dkg darált füstölt Anikó sajtot kevertem és leöntöttem vele a rakást. kb. 1/2 órát sütöttem. |
Karfiol, főtt tojás, egy kis tegnapi sülthusi-maradék és a tetejére kevés tejföl + reszelt sajt. |
Megfőztem a krumplikat, majd teflon tepsi aljára raktam egy réteget, főtt tojáskarikákkal és párizsi kockákkal, és megöntöztem tojásos tejfellel, majd rétegeztem tovább, a tetejére light sajtot reszeltem, és sütőbe pirosra sütöttem. Ennyi az egész, végül is csak a kolbász nincs benne, mint az eredetiben.
|
Hozzávalók: 1-2 patisszon, 40 dkg darált hús, tejföl, sajt, hagyma, pirospaprika, só, bors, ételízesítő
Elkészítés: A patisszont megpucolom, közepét kivájom. Egy kicsit apró kockákra vágok, a nagyját pedig vékonyan felszeletelem. A darált húsból jó sűrű - szinte teljesen lé nélküli - pörköltet csinálok. Amikor a hús már nagyjából kész van, akkor a kiskockára vágott patisszont beleteszem és azzal főzöm készre. A szeletelt patisszont és a húsos cuccot rétegesen egy vékonyan olajozott jénaiba teszem, úgy, hogy patisszon legyen az alján és a tetején is. Legfelülre tejfölbe kevert reszelt sajtot teszek, és lefedve beteszem a sütőbe. Kb. 30 perc alatt megpuhul a patisszon, |
1 kg savanyított káposzta, 1 kg pulyka darált hús, 4 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, só, bors ízlés szerint
A káposztát megfőzzük. A darált húsból pörköltet készítünk, a káposztát leszűrjük, egyenletesen tepsibe rakjuk. A pörköltet szintén leszűrjük, a hús a káposztára tesszük. A pörköltlevet tejföllel kikavarjuk, beleöntjük a tepsibe és 25-30 percre sütőbe tesszük. Készítheted karfiolból, és kelkáposztából is, ISTENI próbáld ki te is!
|
1-1,5 kg kelkáposzta, 1 kg sovány sertéshús, 15 dkg sajt (1-es vagy 2-es, reszelhető), 2 doboz tejföl, 20 dkg gépsonka vagy hasonló egyben, só, bors, fokhagyma, majoránna, köménymag, 2 kanál olíva olaj, pici margarin
A káposztát meg kell abálni (a leveleit forró vízbe tenni 2-3 percre, hogy kicsit megpuhuljon). A húst csíkokra vagy kockákra vágni, a 2 evőkanál olíva olajon megforgatni, só, bors, fokhagyma megy rá ( 3 gerezd). Ha már puha a hús (lehet kicsi víz is kell alá, nem elég a saját leve), akkor bele kell tenni a kockára vágott sonkát. 3-4 perc ezután már elég.
A káposztalevelek egy részét csíkokra metélni. Tűzálló tálat leheletvékonyan kikenni margarinnal, az aljára tenni a káposztacsíkokat. Só, bors, őrölt kömény, majoránna megy rá. A káposzta leveleket megtölteni a fűszeres hússal, feltekerni és beletenni a tálba. Ha marad ki hús, mehet a káposzták tetejére. Ezután megszórni a reszelt sajt felével, majd a kikevert tejföllel (a tejfölhöz mehet 2-3 kanál víz), 170 fokon kell sütni kb. 40 percig. A vége előtt 5 perccel megszórni a sajt másik felével.
Szerintem, ha 2-es sajttal csináljátok, még akkor is 1-es, mert az egészhez viszonyítva kevés a sajt mennyisége benne
|
Hozzávalók: 2 csirkecomb, 2 csirkemell, 2 piros húsú paprika, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 ek petrezselyem, 1dl. olíva, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek. vodka, 4 kk. Tabasco szósz, 2 ek. keményítő, só, őrölt bors.
Olajat összekeverjük a citrom héjával és levével, fokhagymával, vodkával, szósszal. Húsokat bekenjük, 1 órát pihentetjük. Kivesszük, sózzuk, borsozzuk. A combokat tepsiben 15 percig sütjük egy kis vízzel. Hozzáadjuk a melleket és a csíkokra vágott paprikát, majd újabb 15 percig sütjük. A visszamaradt páclevet egy serpenyőbe öntjük. 2 ek. keményítőt a pácléhez keverünk. A húsra kanalazzuk, összefőzzük.
|
60 dkg halfilét sózni, borsozni, citromlével meglocsolni, 1 órát állni. Ha nincs annyi időtök, nem baj. Utána mindkét oldalát kevés olajon (vagy light margarinon) megpirítani, tűzálló tálba egymás mellé fektetni.
2 tojás sárgáját simára keverni 1 evőkanál mustárral, 1 dl kefirrel, kevés sóval, borssal, 10 dkg köményes reszelt sajttal és a tojások felvert habjával. Leönteni a halat, 200 C-n kb. 10 perc alatt sütni. |
Hozzávalók: 10 dkg zsenge brokkoli, 12 dkg felkockázott csirkemell,
A sajtmártáshoz: kevés olaj, 2 evőkanál tk. liszt, 3 dl tej, 6 dkg reszelt sajt
Forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a lisztet, egy percig pirítsuk, majd öntsük fel a tejjel. Főzzük fel, majd gyenge lángon sűrítsük. Ezután húzzuk le a tűzről, keverjük hozzá a reszelt sajtot. Ez alatt enyhén sós vízben főzzük meg a brokkolit és a csirkemellet. Törjük össze villával vagy turmixoljuk, majd keverjük össze a sajtszósszal
|
Tepsit kivajazod, csirkemell szeleteket megborsozod, megsózod, majd lefekteted a tepsi aljába. Bőven megszórod hagymakarikákkal, illetve foghagymával. Az egésznek a tetejét megkened bőven tejföllel, majd megszórod reszelt sajttal. Kb. 1 órát sütöd lefedett tepsivel!!! Az utolsó tíz percben leveszed a fedőt, hogy megpiruljon a sajt a tetején. |
Csirke vagy pulykamellet szeletelem kicsit kiverem és fokhagymás sóval besózom. Ezután zabkorpába majd tojásba végül reszelt mozzarella sajtba /vegyítem a simát a füstölttel/ forgatom és tűzálló tálba egymás mellé fektetem a szeleteket. Ha mind benne van tejet öntök alá úgy hogy azért ne lepje el és alufóliával takartan sütöm. Az utolsó 10 percben leveszem a fóliát és a tetejét megpirítom.
|
Natúr csirkemell szeleteket kiraksz tepsibe, megkened mindegyiket mustárral és megfűszerezed azzal amit szeretsz, ízlés szerint! Teszel rá egy szelet pulykamell sonkát egy szelet 1-es kódú sajtos, de legalább trappista, eidami sajt állagú legyen, szóval 1 szeletet teszel rá, megtűzöd fogvájóval, hogy a sajt ne essen le, majd felöntöd tejjel a tepsit, hogy ellepje a húsokat és beteszed sütni, hogy piros legyen a teteje a sajtnak és elfője a tejet! Isteni finom, és az egész család imádja. |
Lefektetem a husikat (karaj, vagy csirkemell, szóval lapos legyen) a tepsibe és kis vizet öntök alá. Sütöm kb. fél óráig, de lehet, hogy tovább, majd meglátjátok. Egy nyers tojást és egy pohár tejfölt összekeverek és ezzel leöntöm és a tetejére sajtot reszelek. Na a sajt a gond. Nem ismerem ezeket az Anikó, Hóvirág, stb. sajtokat. De ha azokat lehet reszelni, akkor jó. Visszateszed a tepsibe és amíg jó piros nem lesz a sajt addig sül |
Kell hozzá egy csirke, vagy csirkének olyan részéből több darab, amit szerettek. Kell még
Pirospaprika,vöröshagyma,tejföl,füszerek:só,bors,majoranna,szárított petrezselyem, és Anikó vagy mozzarella sajt. A következőképpen készül: a csirkehúsokat meg kell szórni az előzőleg összekevert fűszerekkel. Ez után pirospaprikába be kell forgatni, de nem túl vastagon. Egy tepsit ki kell kenni olívaolajjal, belerakni a húsokat. Vöröshagymát felkarikázni, a húsokat beteríteni vele. Tejföllel jó vastagon bekenni, tetejére sajtot szórni. Én alufóliával le szoktam fedni a tepsit, úgy sütöm 200 fokon egy jó másfél óráig. Utána leveszem a fóliát, és pirosodásig tovább sütöm. |
Teljes kiőrlésű liszt, tojás, só, Anikó sajt, víz, sűrű palacsintatésztát készítek belőlük, és a belisztezett pulykacsíkokat beleforgatom a masszába, és kisütöm olajba |
Hozzávalók (4 adaghoz): 4 szelet pulykamell, 4 szelet gépsonka, 4 szelet sovány sajt, vaj a sütéshez.
Az olvasztott vajon süsd meg a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát, majd fordítsd meg. Rögtön fektesd rá a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt, lapáttal vedd ki, és rakd tányérra.
Szénhidrát: 1 adagban kb. 0, 5 gramm a sajt fajtájától függően. |
Pulyka (v csirke) szeleteket sózd be, készíts elő egy tepsit, és panírozd be a husikat: teljes kiőrlésű liszt, tojás, reszelt sajt. Rakd a szeleteket egymásra, ha végeztél öntsd le a tejszínnel. Tedd be a sütőbe és kb. 45-50 perc alatt süssd készre. ehhez mellé rizst v krumplit, de még magában is mennyei. |
Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, fűszerek
A finomra reszelt sárgarépát eldolgozom a szintén finomra vágott tojásokkal, és a petrezselyemmel. Sózom, borsozom, szerecsendióval, citromlével és reszelt vöröshagymával összegyúrom. A tölteléket betöltöm a combok bőre alá. Tűzálló tálban olaj nélkül fóliával lefedve puhára párolom, majd saját levével öntözgetve pirosra sütöm. Lehet sütőzacskóban is elkészíteni. Ha sütéskor pár szelet almát is teszel mellé, mennyei ízeket kapsz! |
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 padlizsán, ½ kg darált hús, 1 tojás, só pirospaprika
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apóra vágjuk. A padlizsánt megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Elkészítés: Keverőtálban összekeverjük a húst a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, a tojással, fél-fél mokkáskanál sóval, borssal, a pirospaprikával és a ketchuppel. Tíz percig állni hagyjuk. Olajba mártjuk a kezünket, és tojásnagyságúra formázzuk, szaggatjuk a masszát. A húst a padlizsánnal felváltva nyársra húzzuk. A pálcán levő húsokat tenyerünkkel megnyomkodjuk, majd serpenyőben, vagy grillrácson kevés olajon kisütjük. Friss salátával, paradicsomszeletekkel tálaljuk. |
Pulyka/pipi stb. husikat felkockázom/csíkozom és pici csomagokat lefagyasztok. Hazaérek, (még kabátban) mikróban 5 p alatt felenged, teflon, olíva, vmi zöldség. Ez az alap, ezt aztán lehet turbózni. Így nem esek kísértésbe és 10 p alatt már lakomázom.
|
7o dkg bélszín, 5o dkg spenót, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, diónyi gyömbér, 3 g fokhagyma, 3 ek olíva, 2 ek kukoricakeményítő, 3 ek szójaszósz, só fehér bors
Lehártyázott megmosott bélszint vékony szeletekre vájjuk, ráteszünk egy ek olajat, só, bors és a keményítő. A többi olajat a Wokban felforrósítjuk állandó keverés mellett a hússzeleteket megsütjük és a wok szélére húzzuk. A megmaradt olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, a kimagozott és felkockázott paprikát és a felszeletelt hagymát majd hozzákeverjük a húst. Köretnek megtisztítjuk a spenótot /lehet fagyasztott is akkor ki kell olvasztani. Egy kevés olajon megfuttatjuk a reszelt gyömbért és rátesszük a spenótot, fűszerezzük sóval borssal. A hús mellé adjuk.
|
5o dkg királyrák /Nehogy páncéllal vegyétek mert nem egyszerű megpucolni/ 1 cs újhagyma, 2 kaliforniai paprika, 2 ek olíva, 3 g fokhagyma, 2 ek száraz bor, 1 ek kukorica keményítő
A megtisztított rákot összekeverjük sóval, keményítővel és az olajon megfuttatott zúzott fokhagymára tesszük és egy pillanat alatt megsütjük. Összekeverjük a metéltre vágott újhagymával egy kis bor öntünk rá.
Krisszy |
A sózott borsozott csirkemell filé szeleteket süsd meg olívaolajon, majd a paradicsomszeleteket is. Keverj össze- joghurtot, sót mustárt, hagymakockákat, és reszelj bele fokhagymát, majd kever össze. Ezzel tálald a husit és a paradicsomot. |
Mélyhűtött tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, fűszerek, tejszín
Elkészítés: Kiolvasztom a filét, megszórom sült halak fűszerkeverékkel.
A tejszínt elkeverem ízlés szerint mustárral és borssal. A tepsit kikenem light margarinnal. Vékonyra vágom a hagymát, ezzel leborítom a tepsi alját. Ráhelyezem egymás mellé a szeletekre vágott halfilét. A halfiléket vékonyan megkenem a mustáros, borsos tejszínnel. Ahol még találok helyet, oda megpucolt, szeletekre vágott krumplit teszek, hogy együtt süljön. A tepsit beborítom fóliával, be a sütőbe. Amikor már megsült a hal, leveszem a fóliát, és kb. 20 percet még pirítgatom. Frissen és felmelegítve is tökéletes!!! |
6o dk marhahús /fehérpecsenye/ 2 ek keményitő,4 ek olíva, 1 tojás fehérje, 2o dkg zöldpaprika, 2 g fokhagyma, 1 szál póré, 10 dkg sárgarépa, 1 kk. bors,3 ek ketchup, 1 ek szójaszósz, 1 erős paprika /anyagcsere gyorsító/, só
A marhahúst gyufaszál vékonyságú csíkokra vágni, só, keményítő, olaj és ezt lazán összekeverjük a felver tojás fehérjével. Az olaj itt 1 ek. A maradékot /3ek/ felforrósítjuk és állandó keverés mellett gyors mozdulatokkal megsütjük a hús, kivesszük a tálból és félre tesszük. A tálban maradt olajra tesszük a zúzott fokhagymát, sárgarépát /metéltre vágva/ és a karikázott poré hagymát, meghintjük a borssal, ketchuppal és az erős paprikával /apróra vágva/ picit átsütjük de úgy hogy a zöldség ress maradjon. Vissza rá a húst összeforraljuk rá a szójaszószt.
|
Nem csak marhahúsból lehet csinálni, én csirkemellből is szoktam, ami könnyebben emészthető és nem olyan megterhelő a gyomornak. A húst fogyasztás előtt 3-4 nappal be kell pácolni ,így: só, egész bors, babérlevél, mustár, fokhagyma. Ezekkel jól bedörzsölni a husit és így rétegezni egy tálba. Minden réteg után öntsd fel olajjal de teljesen légmentesre. Az utolsó sort is lepje el az olaj majd zárd le jól és a hűtő aljába rakd mert az a leghidegebb. A készítés napján szabadítsd meg a babérlevéltől, a bors és a fokhagyma maradhat, és 2-3sor daráld át kis lyukú darálóval. Majd ízesítsd ízlés szerint a következőkkel: mustár (ha még kell),bors (ha még kell),só (ha még kell),őrölt kömény, ketchup, majoránna, fokhagyma (ha még kell) porpaprika,(erős ha szereted)reszelt vöröshagyma, olaj ha száraz lenne de nem igen kell bele több mint ami a pácolásnál rajtamaradt. Közvetlen fogyasztás előtt mennyiségtől függően 1-2 tojássárgája.
|
Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 8 dkg sárgarépa, , 8 dkg gyökér, , 8 dkg paradicsom, 8 dkg zöldpaprika, 2 ek. olaj, 1 tojás, só, kakukkfű, petrezselyemzöld
A hússzeleteket jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól bedörzsöljük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük a nyers tojással és a finomra vágott petrezselyemmel. Megsózzuk, és a húsra kenjük. A húst összetekerjük, megtűzzük. A tekercseket olajon, pici apróra vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros Arannyal, és kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk. |
Hozzávalók: 50 dkg kicsontozott sertéskaraj,2 dkg vaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl tej (1,5 %-os), 1/3 citrom leve
A húst megmossuk, felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk. A vajon átsütjük sóval és kakukkfűvel fűszerezett hússzeleteket. Ráöntjük a tejet és a citrom kifacsart levét. Fedő alatt, kis lángon a húst puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve a levét elpárologtatjuk, hogy csak sűrű mártás maradjon |
1 fej kisebb hagymát piríts üvegesre olívaolajon, szelj fel friss 70 dkg gombát, majd tedd rá a hagymára, keverd át, fűszerezd ízlés szerint (legjobb tárkonnyal, só, bors, kakukkfű) majd tegyél rá fedőt, hogy a gomba megpuhuljon, ha megpuhult, de még nem teljesen, akkor tedd bele a kockára vágott csirkemell v. pulykamell filét, forgasd át, amíg meg nem puhul a hús majd mikor már az is megsült, 2 dl főzőtejszínt keverj össze 1 tojás sárgájával majd öntsd a húsos gombára, kevergesd, mert a tojás kicsapódik!!! Ha kevés a tejszín, nem sűrűsödik, önthetsz még hozzá!
|
Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tejszín, 6-8 tojás, 20 dkg sajt, só, ételízesítő.
A hús mindkét oldalát sózni, ízesíteni. Egy nagyobb edényben tejszínt melegíteni, majd a húsokat átforgatni benne, míg fehér színt kap. Tepsibe lerakni a húsokat, a maradék tejszínt felforralni és ráönteni. Sütőben közepes lángon kb. 20 percig sütni. Ezután ráütni a tojásokat, tetejüket kevés ízesítővel megszórni. Vissza a sütőbe és addig sütni, míg a tojás megsül. Ha kész reszelt sajttal megszórni és pirosra sütni. |
10 dkg teljes kiőrlésű lisztbe 1 teáskanál pirospaprikát, 1 tk. sót, 1 mokkáskanál borsot, 1 mokkáskanál majoránnát belekeverni. Csirkedarabokat a fűszeres lisztben megforgatni, tepsibe vele, maradék lisztet rászórni, 1 fej hagymát rákarikázni. 1 pohár tejföl rálocsol, reszelt Anikó sajt a tetejére. Be a sütőbe, először alufólia alatt érdemes sütni, majd ha megpuhult, fólia nélkül tovább pirítani. A tk. liszt miatt 2-es, e nélkül azonban nem olyan az állaga de végül is meg lehet próbálni |
Én ma tojásos párizsis rizst csináltam, és sajtot tettem a tetejére. A főtt rizsbe kevertem párizsi kockákat, és tojással megsütöttem az egészet, és a végén sajtot tettem rá reszelve. Ez nem is recept, csak egy ötlet.
|
2 marék darált hús, 1-2 tojás, fokhagyma, só, bors, összedolgozom. A cukkíniket félbevágom, magját kiszedem, s a tölteléket beletöltöm. Vajazott tálban sütöm. Aki szereti tehet a tetejére tejfölt + reszelt sajtot is, de azt csak később, mert lassabban sül meg a töltelék, mint a sajt. |
A cukkínit meghámozva, kibelezve tepsibe teszem, tengeri sóval, borssal fűszerezem. Hagymát olíva olajon megpirítok, tengeri sót, kevés borsot, piros paprikát és darált húst teszek hozzá, ezt is megpirítom, majd gombát és egy kevés vizet teszek hozzá. Egyéb fűszereket mindenki ízlés szerint tehet bele, készre főzöm, majd a cukkínikbe rakom, tetejére sovány tejfölt teszek. A végén reszelt vagy szeletelt sajtot teszek rá és megsütöm.
|
Töltelék:20-25 dkg szeletelt vagy egész gomba konzerv, a csirke mája, 4-5 szelet sonka (sovány), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma
Ha a gomba egész, akkor szeletelni (2 mm vastag nyugodtan lehet). A töltetéknek valókat összekeverem (konzerv gomba esetén nem kell párolni).
A csirkét megtöltöttem ezzel a töltelékkel, jutott a bőre alá is.
A csirkéhez a következő fűszeres olajat csináltam: 1-2 evőkanál olíva olaj, 1 teáskanál, kakukkfű, borsikafű, 1/2 teáskanál majoránna, bazsalikom, só és bors pedig ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma. Ezzel megkentem a csirkét, majd betettem sütőzacskóba.
1/2 óráig 200 C-on sütöttem, utána 1 -órát, 1 óra 15 percet még 180 C-on.
|
9 tojás, 4 ek olíva, só, 3o dkg pulykahús, bors, 1 g fokhagyma, 3 friss bazsalikom /ha nincs 1kk szárított/ 1 dl tyúkhúsleves.
8 tojást felverünk 1 ek olajat belecsorgatunk. Sózzuk és forró teflonban teljesen átsütjük. Kivesszük és félre rakjuk egy tányérra.
A pulykahúst ledaráljuk bele só bors, fokhagyma és jól összekeverjük. A maradék tojást beleütjük és rá a bazsalikomot. Jól összedolgozzuk és a omlett 3/4 részét megkenjük vele, majd szorosan feltekerjük. Alufóliába csomagoljuk hogy később nem nyíljon ki. Olaja Wokban felmelegítünk bele az alufóliás húsos omlettet és rálocsoljuk az 1 dl levest lefedjük és kb. 15 percig pároljuk. /Gőzöljük/ Az elpárolgott leves pótoljuk. Amikor kész kinyitjuk az alufóliát ujjnyi szeleteket vágunk belőle és salátával melegen tálaljuk.
|
8 db zöldpaprika, 100 g burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojás, 100 g sonka, v tarja, 50 g trappista, 20 g fokhagyma, olívaolaj, petrezselyem, só, bors. Paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, burgonyát megfőzzük, kihűtjük, lereszeljük a sajttal együtt. Sonkát finomra vágjuk, fokhagymát péppé zúzzuk. Burgonyát, sajtot, tojást, fele tejfölt, sonkát összekeverjük, fűszerekkel ízesítjük. Beletöltjük a paprikába, tűzálló tálba tesszük. tejföl másik felét olajjal elkeverjük, s a paprikákat meglocsoljuk. forró sütőben lefedve sütjük
|
Kevés olajon pirítok le apróra vágott vöröshagymát, a darált csirkehúst összekeverem tojással, sóval, borssal (stb. ízlés szerint fűszerekkel), zúzott fokhagymával. Belekeverem a pirított vöröshagymát is. A tepsibe sütőpapírt rakok. A fele húst téglalap alakban ráterítem. A túrót kikeverem pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel. A kezemmel kis rudat formáztam belőle és a hús közepére fektettem. A maradék húst ráraktam úgy, hogy mindenhol betakarja a túrót. Kicsit összenyomogattam és sütőben megsütöttem. Szépen lehet szeletelni |
1 fej vöröshagymat megdinszteltem, rádobtam a csirkecombokat, ízesítettem, majd puhára pároltam. Amikor kész lett kiszedtem a husikat és jenaiba fektettem őket. A megmaradt szaftos lébe tokot aprítottam és teljesen szétfőztem. Amikor kész lett tojást és joghurtot összekevertem, majd a szaftos tokhoz hozzákevertem, ráöntöttem a husira és megsütöttem! Nagyon fincsi lett, Salátával kajáltam. |
Tészta: 40 dkg teljes kiőrlésű liszt, 30g élesztő, 1 tk cukor, 1,5 tk só, 2 ek olívaolaj, és 2,5 dl langyos víz- ebből kell kelt tésztát gyúrni.
Paradicsommártást teszünk a már kinyújtott tepsibe tett tésztára. Paradicsomot, sót és fokhagymát, borsot turmixolunk össze hozzá. Megpakoljuk update 1 és dolgokkal- oreganó, mozzarella, kapribogyó, sovány sonka, hagymakarikák, paprikaszeletek, és ki amit szeret. Forró sütőbe sütjük |
25 dkg csirkemell, 3o dkg fagyasztott zöldbab, 1 fej lila hagyma, só, csipetnyi chili paprika, 1 mokkák kanál pirospaprika, só bors 1 csapott mk wok fűszer, szójaszósz.
Húst csíkokra vágni, ki szójaszószt rá és kevés olíva olajon Wokban pároljuk. Bele tesszük a karikára vágott lilahagymát, zúzott fokhagymát és a fagyasztott zöldbabot. Rövid párolás után fűszerezzük. Sózzuk, a Wokban leginkább csak rázogatunk, készre pirítjuk.
|
Húsos töltelék: 25 dkg gomba, 1 vöröshagyma, 3 dkg vaj, fél citrom, 80 dkg darált hús, 10 dkg sonka, petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás. Töltendő zöldségek (paprika, padlizsán, hagyma, tök, cukkíni, paradicsom). Zöldségeket kivájjuk, hozzávalókat apróra vágjuk. Összekeverjük, s nyersen a zöldségbe töltjük, kb. 50 percig forró sütőben sütjük. Én azért elő szoktam sütni a tölteléket |
Darált pulykahús, apróra vágott gomba, zöldborsó, kockára vágott répa, zeller, vöröshagyma tojás, só, bors. Ezeket összekeverem egy tálba, pogácsákat csinálok egy olíva olajozott tepsibe teszem, és tetejére 1es sajtot teszek, 20-25 percig lassú tűzön sütöm |
Kelbimbót vagy lehet brokkoli karfiol meg kínai kel is megpárolod pici vízben kiolajozott jénaiba leteszed rá sonka vagy én múltkor pulykamellet sütöttem roston azt tettem rá arra 12%ékos tejföl kikeverve egy kis flekken fűszerrel ráönteni és 1 és sajttal megszórva pirosra sütni. |
|
|
|
|