Édes sütik

Almás pite light (2)

Összemorzsolok 25 dkg light Ramát, és a Graham lisztet, ami 50 dkg. Majd beleütök 2 tojás sárgát, és 2 dl light tejfelt, és pici édesítőt, jól összedolgozom. Olajozott tepsi aljára teszem a fele tésztát- én csak ellapogattam, de ki is lehet sodorni. Aztán reszeltem egy csomó almát, tettem hozzá édesítőt és fahéjat, kinyomtam a levét, és a tésztára raktam, betakartam a tészta másik felével, megszurkáltam késsel, megkentem tojásfehérjével, és előmelegített sütőbe barnára sütöttem.

Almás-zabpelyhes muffin (2)

2 tojást habosra kevertem édesítővel (ízlés szerint). Ezután hozzáraktam 20 dkg tk. lisztet, 1 pohár tejfölt, 10 dkg zabpelyhet, 1 kiskanál szódabikarbónát és fahéjat. Az eredeti recept ír még 1,25 dl olajat én ezt valamennyi olvasztott light margarinnal helyettesítettem (esetleg ki lehetne próbálni, hátha jó nélküle is). Ezt az egészet robotgéppel összekevertem. Ezután 2 db almát nagyon pici kockákra vágtam és azt is belekevertem. Formákba öntöttem, kb. 20 perc alatt megsült.

Almatorta (2)

15 dkg /light/ vajat összekeverni 3 tojással és édesítő szerrel lehet hozzáönteni kb. 20 dkg telj. kiőrlésű lisztet, amibe előzőleg fél csomag sütőport beleszórtam. Gyorsan összekutyulom, adok még hozzá 4 evőkanál tejet, Ezt a masszát, tortaformába öntöm /kivajazott, zabkorpás/.
A massza tetejére rakom a vékonyra szeletelt almákat / kb. 3 nagy alma /fahéjjal meghintem, édesítőszerrel meglocsolom. Az egészet 2 dl. soványtejföllel, nyakon öntöm, de előbb még 2 tojást beleütöttem a tejfölbe. Forró sütőben sütöm. Kb. 4o percig. De már félóra után tűvel megnézem, hogy jó-e már. Nagyon-nagyon finom.

 

Almatöltelékes süti (2)

Tettem bele tojást, natúr joghurtot. tk. lisztet, fruktózt, citromhéját, levét, vanília aromát és sütőport.

Almát pároltam vízben, citromlében édesítővel, amíg szét nem főtt. Utána készítettem diétás vaníliás pudingot, fele mennyiségű tejjel (hogy sűrű legyen) és a kettőt összekevertem. Nekem bejön.

 

Bögrés meggyes (2)

(a bögrét, amit írok kefires pohárnak értsd)          
Hozzávalók: 3 bögre cukornak megfelelő édesítő vagy fruktóz, 5 bögre tk. liszt, 4 db tojás, 1 bögre olívaolaj, 1 kefir, 1 cs. sütőpor, 1cs vaníliás cukor, magozott meggy ízlés szerint

Elkészítés: A tojásokat keverd össze a cukorral, míg megolvad. Adj hozzá olajat, és a kefirt. A lisztet keverd össze sütőporral és vaníliás cukorral és bögrénként keverd bele a tojásokhoz. Massza állagot kapsz!! A masszát terítsd el egy sütőpapírral bélelt tepsibe, (magas legyen a fala, ha lehet), szórd a tetejére a meggyet és süsd meg 180 fokon ,amíg megpirul a teteje! Meg lehet szórni mandulával vagy dióval (ettől 3-as lesz!!) vagy amit szeretsz!

 

Bögrés süti (2)

4tojás, 4-5evk fruktóz /kb.1 bögre/,1 tk szódabikarbóna vagy sütőpor,2 bögre zabpehelyliszt, reszelt citrom héja.
Az egészet összekeverni, tepsibe önteni. A keverőtálban egy kicsi masszát összekeverni kakaóporral és rá a masszára a tepsiben. Márványos lesz. Sütőben úgy sütni, mint a piskótát. Finom!!

 

Citromos- mákos  muffin (2)

1/4 bögre mák, 2/3 bögre tej, 1 1/2 bögre t. k. liszt, 2/3 bögre édesítő, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 tojás, 1/3 bögre olívaolaj, 2 evőkanál citromlé. (egy kis sütőrumot is raktam hozzá)
A mákot elkeverjük a tejben, forrásig melegítjük, kihűtjük. A lisztet, édesítőt, sütőport, sót összekeverjük. A tejes mákba belekeverjük a tojást, citromlét, olajat. Elvegyítjük a lisztes keverékkel. Előmelegített sütőben sütjük. Kb. 20-25 perc.

 

Citromtorta light (2)

Tészta: 40dkg Graham liszt, 20 dkg Delma light, 2-3 ek fruktóz, 1,5 kávéskanál almaecet, csipetnyi tengeri só, l dl víz

Krém: 5 tojás, 12 dkg fruktóz, 15 dkg Graham liszt, 2,5 dl víz, 10 db édeske, 1 egész citrom

Csíkos túrós muffin (1)

Negyed kiló sovány túrót kikevertem 2 egész tojással, egy pohár joghurttal, édesítőszerrel, vanília aromával, késhegynyi szódabikarbónával és annyi zabkorpával, hogy lágy muffin tészta állaga legyen. 1/3 részét kivettem, és kakaót kevertem bele. A kis pohárkáimat (amiben a gőzös sütit szoktam sütni)kiöblítettem vízzel, és egy kanál sima masszát tettem mindegyikbe. Utána egy kanál kakaósat, majd megint egy kanál simát. Én továbbra is mikróban sütöm, persze gondolom ugyanolyan jó muffin formában a sütőben.

 

Csokis keksz (2)

7,5dkg zabpehely, 7,5dkg búzakorpa, 0,5dkg szódabikarbóna, 2-3 ek. kakaópor, 10dkg puha vaj,1 tojás, édesítő. Sütőt előmelegíteni. 5dkg zabpelyhet pirítok és őrlöm kávédarálóban. Majd mindent összekeverek, miután a tojást, vajat, "cukrot" habosra keverem.
Diónyi nagyságú golyókat formálok,lapítom.8 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell, mert egy sütésnél max.6-7 fér a tepsibe, így nem nőnek össze.

 

Csokis muffin (1)

125g. zabkorpa, 4 ek. Édesítő, 3 tk. katica kakaópor, 1 tk citromhéj,
2 tojás, 1 tk szódabikarbóna
Annyi tej, hogy kellemes krémes állaga legyen. Összekeverem a hozzávalókkal, a tojás fehérjéből keményhabot csinálok és utoljára adom hozzá lassú mozdulatokkal keverve. Kiolajozott muffin formába egy ek. kicsivel többet teszek és kb. 5-7 perc alatt megsül. Folpackban tárolva még másnap is ehető

 

Csokis muffin (1)

1 natúr joghurt, 1 tojás, 1 teáskanál szalakáli, 2 teáskanál kakaópor, és zabkorpa összekeverni, muffin formában kisütni.

Égetett alaptészta (2)

/ebből lehet képviselő fánkot csinálni azt hiszem//8 db-hoz/
1 csipet só, 3 dkg Delma, 7 dkg átszitált tk liszt, 2 tojás. 1/8 l vizet a sóval és a vajjal felforralunk, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, míg el nem válik az edény aljától, és sűrű, fényes gombóccá áll össze, a tésztát egy tálba tesszük és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Majd a recept szerint dolgozunk. Ha képviselő fánk lesz tenni kell bele diétás vanília pudingot és tejszínhabot.

 

Fánk (2)

50 dkg tk. liszt, 2 tojás sárgája, 2 ek fruktóz, 5 dkg Delma light, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, reszelt citromhéj. Tojások sárgáját habosra keverjük a fruktózzal és az olvasztott margarinnal. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a masszához öntjük, végül beletesszük a futtatott élesztőt. Ekkor keverjük bele a reszelt citromhéjat is. kelesztjük, szaggatjuk, sütjük.

 

Fitness keksz (2)

25dkg tk liszt, 1/2 dl olíva olaj, 2db tojássárgája, 10dkg fruktóz, 1 kk. szódabikarbóna, 1,5dl joghurt, csipet só

A hozzávalókat össze kell gyúrni, vékonyra nyújtani és derelyevágóval egyforma kockákat szaggatni belőle és sütőben megsütni.

 

Gazdag túrós süti (1)

8 tojásfehérjét kemény habbá verek, majd édesítőt, egy csomag sütőport, kakaóport és bőséges őrölt fahéjat adok hozzá, végül belekeverek kb. 3 evőkanálnyi zabkorpát. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütöm. 5 tojásfehérjét kemény habbá verek, édesítőt, reszelt citromhéjat, egy pohár joghurtot, fél kg túrót adok hozzá, végül összekeverem az előzetesen felforralt, kihűtött zselatint. /kb. 5 teáskanálnyi/Az öntetet érdemes a sütés előtt elkészíteni, hogy mire kihűl a tészta egyből rá lehessen önteni. Várjuk meg, amíg a zselatin megszilárdul teljesen, akkor klasszul lehet szelni. Hűtőben tároljuk!

Goffri (1)

3 db tojás, 7 ek édesítő, 1 ek tejföl, 2 ek tej, 1 citrom héja, 1 kk. vanília aroma, 10 dkg zabkorpa
A tojássárgáját az édesítővel habosra keverjük, utána a tejföl és a tej. Majd mikor már jól összevan keverve mehet bele a citromhéja, a vanília aroma. Legvégén a zabkorpa. A tojásfehérjét keményhabbá verem és óvatosan nagy mozdulatokkal belekeverjük a masszába. Majd goffrisütőben megsütjük.

 

Goffri reform módon (2)

2,5 dl tej, 3 tojás, 15 dkg Graham-liszt,
1 mokkáskanál tengeri só, olaj a sütéshez

Gőzös süti (1)

Egy pohár joghurtba (bármilyen natúr) tegyél egy tojást, édesítőszert, fahéjat és pici citromlét. Jól keverd el, aztán önts hozzá búzakorpát és egy kis szódabikarbónát (zabpehely, zabkorpa is mehet hozzá) annyit, amennyit felvesz a massza. (Ha nem muszáj 1-esnek lennie, akkor bármilyen müzli keverékből is lehet csinálni, mazsola, mogyoró, gyümölcs stb. mehet bele) Kis pohárkákat vagy tálkákat vizezz ki, és töltsd meg őket háromnegyedig a masszával, és tedd a mikroba. 750 watton 5 percig kell sütni. Akkor kiborítod őket, és még egy fél percre visszadugod a mikroba. Fahéjas édes kefirrel szoktam leönteni, és úgy esszük.
Pici szódabikarbóna kell csak bele, mert kifut másképp, de ha nem teszel bele, az se baj, csak akkor laposabb és keményebb lesz, és kevesebbnek látszik.
Lehet zabkorpával is. Ha pelyhet is teszel bele, keményebb lesz, én búzakorpával szoktam, és akkor jó laza marad.
Lehet fahéj és citromlé helyett bármi más: kakaó, kókusz, mák, stb.(próbálkozzatok).

 

Gyümölcskenyér (2)

30 dkg tk. lisztet egy teáskanál sütőporral összekeverek. Külön tálba 25 dkg fruktózt, 2 dl tejfölt, 2 felvert tojást és egy mokkáskanál sót teszek. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és valamilyen 1-es gyümölcsöt (meggy, stb., lehet többfélét is). Az egészet jól összekeverem, kikent kuglófformába vagy őzgerincbe teszem, előmelegített forró sütőben 5 percig, majd közepes lángon 20-25 percig sütöm.

Joghurtos piskóta (1)

Egy négyzet alakú piskótát/1ud/tepsibe,3dl natúr joghurtot + 1evk édesítő/Canderel/+2dl tejszín; összekeverni, ezután a zselatint elkészíteni a masszához adni. A piskótára ráönteni és sok-sok finom 1 kódú gyümit rakni rá.1-2órára a hűtőbe és kész.

Joghurttorta (2)

3 doboz joghurt v. kefír,3 dl tejszín habbá verve,1 csomag zselatin, édesítőszer tetszés szerint gyümölcs.
a joghurtot ,a zselatint és az édesítőt összekevered meg langyítod hogy a zselatin felolvadjon.(nem forrásig)ha kihűlt egy kicsit a tejszínhabot és a gyümölcsöt. Formába öntöd hűtőbe teszed, ha megdermedt kiborítod és szépen szelheted.
én reszelt almával szoktam csinálni.

 

Kakaós csiga (2)

Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtott tésztát. 3-4 ek fruktózt (v édesítőt) összekeverünk 3 ek cukrozatlan kakaóval, ezzel szórjuk meg a tésztát. Feltekerjük, s ujjnyi szeletekre vágjuk. Tepsiben szorosan egymás mellé tesszük, meglocsoljuk a margarin másik felével. Félidőben (mikor elkezd keményedni a tészta), meglocsoljuk vaníliás fruktózos tejjel.

 

Kakaós kalács light (2)

25 dkg teljes kiőrlésű, vagy Graham liszt, 2 ek cukrozatlan kakaó, 1 tasak szárított élesztő, 2,5 dkg édesítő v. fruktóz, 1 tasak vaníliás fruktóz, 1 ek tejföl, 1 tojás sárgája, 4 dkg Delma light margarin . 1,25 dl tej. Összedolgozod, keleszted, sütöd.

 

Kefires süti (2)

2 pohár kefir, 4 kefires pohár teljes kiőrlésű liszt, 2 kefires pohár édesítő 2 tojás, 1,5 sütőpor, 1 kefires pohár olíva olaj és a tetejére gyümölcs. Én ma szilvát feleztem el és szórtam rá egy kevés fahéjat és az édesítőt. A tésztát egyszerűen össze kell keverni én habverővel tettem, a tészta folyós lest. Kiolajoztam a tepsit bele a tésztát rá a felezett szilvát l8oC-on kb. 35-4o perc.

 

Kelt tészta alap recept (2)

/a mennyiség egy kb. 26-28 cm átmérőjű tortához elég/

25 dkg tk. liszt, 1 csipet só,1/2 kocka élesztő, 1 tk. gyümölcscukor, 1/8 l tej A lisztet egy tálba szórjuk, meghintjük sóval. Az élesztőt és a cukrot a tejben simára keverjük. A liszthez öntjük és az egészet sima tésztává dagasztjuk. Lefedve 3o percig kelesztjük, újból átgyúrjuk és a recept szerint formázzuk, és még 2o percig kelni hagyjuk.

 

Kevert tészta (2)

/ ez kb. 2o cm átmérőjű tortaformához elég/

6 dkg light Delma, 4 dkg gyümölcscukor, 1/2 tk folyékony édesítő, 2 kis tojás, 1 csipet só, 3 csepp citromolaj /?/, 1o dkg tk liszt, 1 tk sütőpor
A vajat cukorral és az édesítővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat sót és a citromolajat. /ez szerintem lehet olíva olaj és némi reszelt citromhéj/ A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd belekeverjük. A továbbiakban a recept szerint járunk el.

 

Kókuszcsók (1)

1 tojás fehérjét kemény habbá verjük édesítőszerrel. Ha kemény, tovább keverjük, és annyi kókuszt teszünk bele, hogy kanálla kivéve egy adagot megálljon, és ne folyjon szét. Kiskanállal kis halmokat teszünk a tepsire, és 5 percre forró sütőbe tesszük. Kb. 12 db lesz ebből a mennyiségből.

 

Kókuszgolyó (2)

Főzz 4 dl tejből és 15 szem édesítőből és tk. búzadarából egy sűrű kását, vedd ketté, felébe keverj darált mákot, felébe kakaót- én szerencsivel csináltam. Mikor kihűlt a massza forgasd édesítőszeres kókuszba. Lehet még esetleg Canderel capuccino-port is keverni bele a kakaó helyett.

 

Kókuszgolyók (2)

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál kakaópor, csipetnyi őrölt fahéj, 50-60 csepp Polisweet.
Elkészítés: A zabpelyhet összegyúrjuk a hámozott, finomra reszelt almával, csipetnyi fahéjjal, a kakaóval, a Polisweettel és a kókuszreszelék kétharmadával. Folpackkal letakarva 2-3 órát, de még jobb, ha egy éjszakát hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a zabpehely megduzzadjon, az ízek összeérjenek. Nedves kézzel apró golyókat formálunk, megforgatjuk a maradék kókuszreszelékben, majd fóliával letakarva hűtőszekrényben tároljuk a fogyasztásig.
Minyonpapírban vagy fogvájóra, szendvicstűre felszúrva kínáljuk

Kókuszkocka (1)

Azzal kezdődik, hogy gőzös sütit kell összeállítani. Akinek ez nem lenne evidens: felverek 2 tojást jó habosra, beleteszek 2 evőkanál joghurtot, 1 deci tejet, és annyi zabkorpát, hogy viszonylag sűrű legyen, Én folyékony édesítőt szoktam bele tenni. Nem mikróban kell megsütni, hanem tepsiben, mint a piskótát. Olyan lesz, mint egy piskótalap. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk. Kb. 2 deci kakaót készítünk, ebbe belemártogatjuk a kockákat, majd kókuszba forgatjuk. Szerintem finom, hasonlít az eredetire. Ajánlom mindenkinek!

 

Kókuszkocka (1)

az 1-es piskóta alapján, és a kakaót úgy csináltam hogy kakaópor, édesítő, egy kevéske melegvízzel elkeverve sűrű lett és abba mártottam

 

Kókuszkocka (2)

kb. 8 evőkanál kakaót, 2 kanál keményítőt és forró tejet, hogy se túl sűrű se túl folyós ne legyen, valamint folyékony édesítőt kevertem és gőz fölött kicsit főztem a keményítő miatt, abba mártogattam a kockákat majd kókuszba.1 órára hűtőbe tettem.

 

Kókuszkockához csoki (2)

8 evőkanál kakaót, 2 kanál keményítőt és forró tejet, hogy se túl sűrű se túl folyós ne legyen, valamint folyékony édesítőt
kevertem és gőz fölött kicsit főztem a keményítő miatt, abba mártogattam a kockákat majd kókuszba és isteni lett.

 

Light baracktorta (2)

3 tojásfehérjét felverek habnak, majd egyenként belekeverek 3 tojássárgáját géppel, és 10 dkg fruktózt. 7 dkg olvasztott margarin jön még bele, és 10 dkg Graham liszt. Olajozott lisztezett gyümölcstorta sütőben megsütöm, míg barna lesz. Körbevágom, és még forrón kiborítom. Míg hűl, addig csináltam fél l tejből és egy rumpuncs pudingporból, meg 10 szem édesítőből pudingot, majd a tortára öntöttem, és megraktam barackkal- felezett- a tetejét. Gyümölcskocsonya jöhet a tetejére, amit víz helyett TopJoy fitnessel oldottam fel. Nagyon jól néz kis, és finom.

Linzer (2)

Hozzávalók: 43dkg teljes kiőrlésű liszt, 1db Rama margarin, 10 ek. édesítőpor,  2 tojássárgája és édesítős lekvár.
Elkészítés:
Sütés előtt pár órával a margarint kivesszük a hűtőből.
Az alapanyagokat összegyúrjuk( a gyúrás megkönnyítéséhez NEM használunk tejet v. vizet!!!!!) A tésztához keverhetünk reszelt citromhéjat, így még finibb! A jól összegyúrt tésztát kétfelé vesszük, nem túl vékonyra kisodorjuk, formára szaggatjuk.
Előmelegített sütőben sütjük. Mivel barna a tészta nem igazán látható jól, hogy mikor van kész, ezért késsel meg szoktam emelgetni és ha már sötétedik az alja akkor ki lehet venni. Amikor kihűlt össze kell ragasztani lekvárral, a tetejét megszórni Canderellel és isteni fincsi!

Mákos kifli (2)

Hozzávalók: 25 dkg Delma light, 50 dkg tk liszt, 10 db édesítőtabletta (ledaráltam), 1/2 cs sütőpor, 1 dl hideg tej, 2 tojássárgája,
Töltelék: 15 dkg őrölt mák, 1,5 dl tej, 9 db édesítő tabletta megdarálva
Összekavarom a mákot az édesítővel, és leforrázom a tejjel.

 

Máktorta (2)

Tészta: keverj össze egy tálban 50 dkg túrót, 2 tojást, édesítőszert, 2 ek. zabpelyhet és 5 ek. zabkorpát. Majd teflon tortaformába tedd bele, és süsd meg.
Készítünk közben egy sűrű darakását- kb. 3 dl tej, jó sok tk. dara, 10 szem édesítőtabletta, és kb. 10 dkg darált mák. Majd a kész tésztára tettem- tényleg sűrű ám!!
Megraktam vastagon meggyel, és zselatint tettem még rá, amit epres light szörpös vízben oldottam fel, mielőtt felforraltam. Nagyon finom lett.

 

Meggyes Mákos Beigli (2)

Tészta:
Fél dl langyos tejben 1/4 csomag porélesztőt megfuttatok. Közben egy tojás sárgáját fruktóz-polisweet keverékkel kikeverek, egy csipet sót adok hozzá, majd kb. fél dl. olívaolajat. (Én a kenyérsütőben dolgozom ki, mert van, és így egyszerűbb, de lehet kézzel is.) Az élesztőt a tojásos masszával együtt beöntöm a gépbe, hozzáadok 25 dkg tk. tönkölylisztet, és jól kidolgozom. 20 percet betakarva pihentetem.

Töltelék:
Darált mákot megédesítek, és nagyon pici tejjel elkeverem. Annyi tejet adok hozzá, hogy éppen nedves legyen és keményen összeálljon az egész mák.
A tésztát kinyújtom, a mákot elterítem rajta, és megrakom (fagyasztott) meggyel. Szorosan feltekerem, és tojássárgájával megkenem. Újra hagyom pihenni, majd újra megkenem. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc míg megsül.
Kiváló állagú tészta lesz, akár papírvékony szeleteket is lehet vágni belőle. És teljesen ugyanaz az íz mint a hagyományosé.

 

Meggyes túrótorta (1)

6 személyre- de elkészítheted kevesebből is: 75 dkg túró, 6 dl tejszín, 2 citrom, 2 dl víz, 4 kávéskanál zselatin, 20 dkg meggy. A zseléport keverd el az édesítővel, vízzel, és forrald fel. a túrót törd össze villával, tedd bele a 2 citrom reszelt héját, és levét. Keverd bele a zselatint, és a light tejszint felverve. Folpackkal bélelt formába töltsd, és hűtsd be. Mikor kiveszed a formából rakd meg meggyel.

Meggyes-mákos muffin (1)

tésztája = a csokis muffinéval (kakaó nélkül)kakaó helyett mákot teszek bele és apróra vágott meggyet aztán formába teszem és sütés.

 

Muffin alaprecept (2)

/kb. 18 db-hoz/
8 dkg gyümölcscukor, 1 tk folyékony édesítő, 8 cl olívaolaj, 1o dkg őrölt mandula, 1 tojás, 1 tk őrölt vanília, 1/4l író, 25 dkg tk liszt, 1-1 tk szódabikarbóna és sütőpor, 1 csipet só       
A folyékony hozzávalókat összekeverjük, majd a többi összetevővel elvegyített liszthez adjuk. Keverhetünk bele 25 dkg fagyasztott gyümölcsöt is. Muffinsütőben 2oo fokon 3o percig sütjük. Szerintem, ha nem édes muffint akarunk akkor kimarad az édesítő, a mandula, a vanília és mehet helyette darált sült hús, vagy reszelt sajt, vagy vegyes zöldség és zöldfűszer, hagyma, fokhagyma, hagyma és darált sonka.

 

Omlós tészta alaprecept (2)

/26 cm-s tortaalaphoz/
15 dkg tk. liszt, 1 csipet só, 1 ek gyümölcscukor, 1 tojás sárga, 6 dkg light Delma

A hozzávalókat 2-3 ek vízzel együtt a munkalapra halmozzuk és késsel összeaprítjuk. Ezután kézzel gyorsan kemény tésztává gyúrjuk., gombócot formálunk belőle, fóliába tekerjük, és 2o-3o percre hideg helyre tesszük. A recept szerint dolgozunk tovább.

 

Omlós tésztaféle (2)

20dk zabpehelyliszt (vagy zabpehely ledarálva), 1dkg puha vaj, 2-3 ek Canderel (vagy ennek megfelelően folyékony édesítő) 1citrom héja reszelve,1tojássárgája (lehet még bele 2-3evk kókuszreszelék.) A lisztet, kókuszt, puha vajat szétmorzsolom. A tojást elkeverem a  "cukorral" és a citrom héjával. Teszek hozzá 1-2evk HIDEG vizet, ha kéri. Az egészet összegyúrom, hurkafélét formálok és folpackba csavarom. Min. 2 órára hűtőbe tenni. Utána 1cm szeleteket vágok, tepsibe, fehérjével megkenem. Kb. 10perc alatt megsül. Ma kipróbáltam: ISTENI.

Piskóta (2)

6 tojás fehérjét felverek 1 ek fruktózzal, 6 tojás sárgáját pedig 5 evőkanál fruktózzal. A sárgájába teszek 1 késhegynyi szódabikarbónát, az egészet óvatosan összekeverem, s a végén hozzákeverek 6 csapott evőkanál Graham lisztet. Margarinozott sütőformában kis lángon, előmelegített sütőben sütöm.

 

Piskóta (2)

Begyújtom a sütőt. 6 tojás, 18 dkg fruktóz. Robotgéppel jó sokáig keverni (legalább 5 percig). Belekeverni 18dkg tk. liszt, melybe előzőleg belekevertél ½ csg sütőport. Legvégén 10 dkg olvasztott Delmát belekeverek.
Kb. 180 fokon sütöm, közepes lángon. Az első 20 percben nem szabad a sütőt kinyitni. Tűpróbáig sütni.

Piskóta (2)

2 tojás sárga, 7 dkg gyümölcscukor, 6 tojás fehérje, 1 csipet só, 8 dkg tk liszt, 4 dkg étkezési keményítő 
A tojás sárgát 1/2 dl vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojás fehérjét sóval kemény habbá verjük. A lisztet és az étkezési keményítőt a tojás sárgához szitáljuk, majd óvatosan bele keverjük a fehérje habot. A recept szerint dolgozunk tovább.

 

Piskóta (1)

3 tojás, 3 evőkanál zabkorpa, kb. 50 csepp édesítő, kávéskanálnyi szódabikarbóna, picuri olívaolaj
A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját alaposan kikeverem, "beleáztatom" , azaz keverem a zabkorpát és a szódabikarbónát. Fehérjét felverem, hozzácsepegtetem az édesítőt, majd a két masszát óvatosan összekeverem.
Én ezt egy kb. 18x18 cm-es négyzet alapú jénai tálba öntöttem, amit előtte kiolajoztam. Nagyon finom, piskótaszerű tésztát kaptam.     

 

Piskóta (1)

1 dl tejet, sok zabkorpát, 1 tojást, folyékony édesítőt Összekeverni, kocka alakú tálban  mikróban sütni. Ha kihűlt, felkockázni, csokiban (cukormentes kakaó, víz édesítőszer)
megforgatni, utána pedig Candereles kókuszban.

 

Piskóta (1)

14 ek. Zabkorpa, 8 ek édesítő, 1 tk. szódabikarbóna, 3 tojás, 10 ek víz, 2 tk. vanília aroma

 

Piskótaszelet (2)

Hozzávalók: 3db tojás, 6dkg tk. búzaliszt, 2 evőkanál víz, 40-50csepp Polisweet, késhegynyi sütőpor.
Elkészítés: A megmosott tojásokat felütjük és gondosan szétválasztjuk. A tojássárgáját 30csepp Polisweettel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és kisebb részletekben a sütőporral elkevert lisztet, végül a maradék édesítővel keményre vert tojáshabot. Papírral bélelt sütőlapra vagy zsiradékkal kikent, liszttel meghintett formába öntve 10 percig nagy lángon előmelegített sütőbe téve megsütjük. Amikor a tésztát a sütőbe toljuk, közepesre mérsékeljük a lángot és legalább 8-10 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.

Pufi csokitorta (2)

 (itt csokoládét ír alapanyagnak de ha tudjátok helyettesítsétek valami mással kakaóporral vagy akármivel ami nem 3-as). Na szóval ezt a 25dkg akármit tegyétek mély tűzálló tálba és 5dkg light margarint rámorzsol, mikróban megolvaszt. Közben néhányszor megkever. 8 dkg puffasztott rizst beleszór. Jól összedolgoz. Melegen enyhén kiolajozott alacsony peremű tortaformába nyomkod, ujjnyi peremet hagyva. Forró vízbe mártott kanállal a legkönnyebb elérni. Egy órára hűtőszekrénybe tesz. Tölteléknek 8 dkg light vaníliás pudingport 7,5dl tejjel habverővel simára kever 850W-al kb. 6 percig főz. Utána azonnal tortára önt majd vár míg megdermed. Kakaóporral megszórható. Forró vízbe mártott késsel szeletel, tölthető túrókrémmel vagy gyümölccsel kevert pudinggal is.

 

Reform süti (2)

2 doboz natúr joghurt, 3 doboz (a joghurt üres dobozával mérve minden) tk. tönköly liszt, 4 db tojás, fél doboz olíva olaj, kb. 60 szem édesítőtabletta amit evőkanál aljával nyomtam szét (jó a folyékony is). 1 csomag sütőpor. A hozzávalókat elektromos habverővel összekevertem és vékonyan kiolajozott lisztezett tepsibe öntöttem. A tetejére akármilyen gyümölcs kerülhet és mehet a sütőbe. Ha nem gyümölcsös sütit akarunk, akkor a masszába mehet a kakaó 1 joghurtos pohárral

Szaftos piskóta (2)

Hozzávalók: 1 kis pohár tejföl, 1 pohár fruktóz, 2 egész tojás, 1 sütőpor, 1 pohár olívaolaj ezeket összekeverjük, a végén 2 pohár teljes kiőrlésű, vagy Graham lisztet keverünk hozzá. Light margarinos tepsibe öntjük, s bármilyen gyümölccsel megszórjuk. A meggyes biztos finom, én olyat ettem, de barackost is csináltak már.

Szilvás lepény (2)

Hozzávalók: 5 tojás, 200g fruktóz, vagy édesítőszer, 200 g margarin light, 200g tk. liszt, pici szesz, 1 csomag vaníliás fruktóz, szilva, és fahéj esetleg
Felverem pici fruktózzal az 5 tojásfehérjét, majd a sárgákat, a fruktóz maradékot és a margarint jól kikeverem, beleteszem a szeszt, én ánizspálinkát löttyintettem bele, és fahéjat, aztán jól elkeverem. Belekeverem óvatosan a tojáshabot, és a lisztet. Olajozott, lisztezett tepsibe teszem, és jól megrakom szilvával, előmelegített sütőben megsütöm, ha kész megszórom vaníliás fruktózzal.

 

Szilvás szelet (1)

Hozzávalók: 40 dkg szilva, 1/2 citrom leve, 1. ek. citromlé, 4 tojás, 3-4 e. k. édesítő, 10dkg zabkorpa, 3-4 ek. olívaolaj, 2 dkg étk. keményítő, fahéj, csipet só. A tepsit olajozzuk, zabkorpázzuk. A szilvát mossuk, daraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A tojássárgát az édesítővel habosra keverjük, a fahéjat is belekeverjük. Utána az olajat, keményítőt, zabkorpát, csipet sót, citromlét. A fehérjéből kemény habot verünk, majd a masszába forgatjuk. Beleöntjük a tepsibe és a tetejére rakjuk a szilvát, előmelegített sütőben megsütjük. 20-30 perc. Az összes hozzávaló 1-es.

Szilvatorta (2)

15 dkg Delma light-ot fél percig géppel keverek- persze puha volt. Teszek bele két kanál fruktózt, l evőkanál citromlevet, és jól kikeverem, majd egyenként 4 tojássárgáját. Másik edénybe kimérek 20 dkg Graham lisztet, és fél sütőport- elkeverem.
A 4 tojás fehérjét 1 ek fruktózzal felverem habbá. A 3at összekeverem, és olajozott zabkorpázott tortaformába teszem, majd alaposan megrakom felezett szilvákkal, előmelegített sütőben sütöm. Mikor kész cukormentes lekvár és víz keverékével átkenem még forrón, és fényes lesz. Szép lett, remélem finom is. Holnap majd megírom.

Torzsi "reform" pitéje (2)

Tulajdonképpen almás pitéről van szó.
30 dkg teljes kiőrlésű lisztet eldolgozunk 15 dkg vajjal, 1 csipet sóval, 3 kanál tejföllel és egy csomag sütőporral. 2 lapot nyújtunk és megtöltjük az almás töltelékkel. A töltelékhez lereszeljük az almát, nem tudok mennyiséget, minél több, annál fincsibb, megszórjuk fahéjjal és ízlés szerint egy kis édesítőszerrel. Kb. 220 fokon 20 perc alatt megsül. Nagyon finom. Ha a tetejét megszórjuk egy kis Canderellel, még a porcukor illúziója is megvan, de ez már csak a hab a tortán.
Tényleg nagyon finom

 

Túró-olaj tészta (2)

kb. ugyan annyi mint a kelt tészta, ez is alaprecept/

5 dkg tk liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csipet só, 4 dkg gyümölcscukor, 1 tk reszelt citromhéj, 12,5 dkg light túró, 1/2 dl
tej, 1 tojás sárga, o,6 dl olíva olaj A hozzávalókat előbb robotgép dagasztójával összedolgozzuk, majd kézzel összegyúrjuk

 

Túrós süti (1)

Keverj össze egy tálba 25 dkg light túrót, zabkorpát, édesítőszert, 1 tojást, bármilyen fűszert- pl. fahéj, vagy kakaó. Mehet bele egy pici light tejfel is, ha szereted, és mikróba süsd meg. Ez Roxall túrógombócának egyszerűbb másolata.

Tovább lehet bonyolítani, ha sósan szereted, akkor ne édesítőt, hanem hagymakockákat, sómentes vegetát és pirospaprikát tegyél bele. Esetleg virsli darabokat- ez is finom, én már csináltam .

Ünnepi túrótorta (2)

Egy kb. 2 cm magas zabkorpás vagy más diétás piskótaszerűt süssetek hozzá egy kerek formában. Ilyen recept már volt itt, nem is egy, de én még nem próbáltam egyiket sem. A formában hagyd kihűlni.
Közben a tölteléket készítjük el:
1/4 kg túró (ha lehet sovány), 2 pohár natúr joghurt, ízlés szerint édesítőszer, kevés citromlé, esetleg citromhéj mehet bele. Fél csomag zselatint (nem tudom a kódját) langyos vízben feloldunk, és ha már folyós, és nem csomós, a túróhoz keverjük. Próbáltam már 2-3 felvert tojásfehérjét is belekeverni, nekem úgy annyira nem ízlett, de lehet kísérletezni vele. Az egészet ráöntöd a formában kihűlt piskóta tetejére (a tortaformába) és beteszed a hűtőbe 1-2 órára. Akkor jó, ha megdermed a túrós massza.
Óvatosan vedd le a forma peremét, és lehet díszíteni, tálalni.

 

Zabkorpás piskóta (1)

6 tojás, 6 kanál édesítő, 6 kanál víz, szódabikarbóna v. szalakáli,10 evőkanál zabkorpa folyékony és porédesítővel is csináltam már, volt hogy vegyesen és mindig jó volt, nem esett össze, nem ragadt le. Mikor tortaformába tettem akkor egyszer kikentem 1 teáskanál olívával akkor is jó volt. A titka ennek is, az hogy forró sütőbe és 10-12 percig nem szabad kinyitni.

 

Zabos lepény (2)

3-4 ek szójagranulátumot kb. 15-20 percre kb. 2 dl melegvízben áztat. 1,6kg almát megmos, kétharmadát héjastól lereszel a többit kockára vág.. 10 dkg light margarint 25-25 dkg zabpehellyel és zabkorpával összekever. A felpuhult levétől kinyomkodott szójagranulátumot meg a reszelt almát hozzáad, majd 1 citrom reszelt héjával vanília aromával és édesítővel ízesít. (eredetiben vaníliás cukor). Egyenletesen kikent nagy tepsibe nyomkod. Kockákra vágott almát 1 citrom reszelt héjával 1-1 mokkáskanál őrölt szegfűszeggel és gyömbérrel ízesít. A zabpelyhes tésztára szór, kicsit belenyomkod. Előmelegített sütőben közepes lánggal 30 percig süt (180C). Eredetiben barackdzsemmel megkeni a tetejét, de szerintem ti is tudtok hozzá csinálni light verziót gyümiből. (mazsolával) durvára vágott dióval meghinthető.

Zabpelyhes Bonbon (2)

25.dkg darált zabpehely, 5dkg búzacsira, 8dkg édesítő v ennek megfelelő fruktóz, csipet só, 10dkg light margarin, 2 tojás,10dkg diabetikus csoki(elhagyható) Pelyhet darálni hozzá dió, édesítő, só, margarin, tojás összedolgozni, kis golyókat formázni margarinozott tepsibe tenni 150 fokon 15 percig sütni, ha az alja aranysárga kivenni hűlni hagyni. Csokit vízfürdőben felolvasztani majd kis csíkokat tetejére csorgatni.

A csokit zacskóba tenni sarkát picit kivágni és akkor lehet csíkokat készíteni